Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME Izbornik Lino Červar u Split je došao dobro raspoložen

Metličić: Naš se cilj zna - zlato!

02.01.2009.
u 20:04

Dugo je trajalo okupljanje rukometnih reprezentativaca u hotelu Le Meridien Lav kraj Splita. Prvi su stigli Alilović i Buntić, prije podneva, a na izbornika Linu Červara čekalo se dugo, sve do poslije 14 sati.

Dvojac iz Ljubuškog prvi
– Mi smo bili tu u blizini, kod kuće u Ljubuškome, zato smo brzo stigli. Moram priznati da me boravak kod kuće umorio, toliko je rodbine, a svakomu treba čestitati – jadao se Alilović.

A sada ga je čekalo pozdravljanje sa suigračima, jedni su drugima čestitali Novu i prenosili dobre želje.

– Samo neka svi budemo zdravi! To nam je najvažnije, da se možemo u miru pripremati i da nas mimoiđu ozljede. Ja sam imao tu jednu, nesretnu, no sve je to prošlost, već sam je zaboravio – prenio nam je svoje želje desno krilo Ivan Čupić.

Petar Metličić, osim što je kapetan, u Splitu ima i dužnost domaćina.

– Ne sumnjam da će biti lijepo ozračje. Svi smo uzbuđeni, jedva čekamo utakmice, a posebna je stvar igrati kod kuće, pred svojim navijačima – kaže Petar Metličić.

Od Splićana su tu još Balić i Anušić, a izbornik nije zvao dvojicu koji su prije bili u sastavu, Vukovića i Vukića.

– Igraju oni koje je trener izabrao, meni je žao što moji Splićani nisu tu jer su se pokazali na prethodnim natjecanjima, no trener odlučuje. Samo da se Ivano što prije oporavi, barem do onih težih utakmica – poželio je kapetan.

Svjestan je da su očekivanja navijača velika.

– Takvi su naši ljudi, uvijek žele najviše. Moramo dati sve od sebe, ići na neku od medalja, a ako nam se pruži prilika, ići ćemo i na zlato. Pa zašto ne, vrebat ćemo ga, ipak smo domaćini – kazao je Metličić.

– Jako mi je drago što smo se okupili, što vidim svoje suigrače. A neće nam biti lako, konkurencija je jaka. Tu su Danci, Nijemci, Francuzi...

Moramo najprije proći skupinu, ići korak po korak – ističe Igor Vori.

Publika osmi igrač
Izbornik Lino Červar bio je sjajno raspoložen. Drago mu je što će reprezentacija igrati u Splitu.

– Split je sportski grad koji jako cijeni vrhunska dostignuća. Želimo tako zahvaliti jugu Hrvatske koji nam je podario svoju djecu za vrhunska dostignuća – emotivan je bio Červar.

Nije želio prognozirati hoće li opet imati uspjeha.

– Bilo bi pretjerano reći da ćemo biti svjetski prvaci, ali ću kazati da ćemo ostaviti srce na parketu. No, priželjkujem veliku potporu navijača, kao što je ima Hajduk na Poljudu. Želimo pravo navijanje kao iz vremena Brokete i Kokeze, da publika bude naš osmi igrač – priželjkuje Lino Červar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije