Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MADRIŽANI SVE BOLJI

Messina uspjehe u Realu traži receptima iz CSKA

Ettore Messina
Reuters
08.03.2010.
u 16:27

Talijanski trener košarkaša Reala, Ettore Messina, počinje sve više rotirati igrače "kraljevskog kluba" kako bi kvalitativno uzdignuo momčad.

Isti je princip, koji je Marca nazvala "ruskom metodologijom", Messina primjenjivao za vođenja moskovskog CSKA-a.

Njegova je prednost višestruka. Najprije, on dovodi do pomaka u razvoju igrača, rasterećuje osovinu momčadi koju trenutačno u Realu predstavljaju Marko Jarić, Darjuš Lavrinovič i Rimantas Kaukenas, te na kraju, iskorištava slabosti nacionalnog prvenstva, u kojem ipak ima manje kvalitetnih suparnika nego u Euroligi. Stoga se princip više primjenjuje u utakmicama domaćeg prvenstva.

Rabeći ga, Messina je žeo uspjehe na kormilu CSKA-a, kako u Rusiji tako i u Euroligi, s obzirom da su mu glavni igrači uvijek bili svježi za najzahtjevnije ispite.

Kad je došao u Real okupio je novu momčad, te se stoga morao iznadprosječno oslanjati na svoje nositelje igre. Sada je, smatra, došlo vrijeme za zaokret k željenom planu.

Upravo su iz tog razloga igrači poput Ante Tomića, Sergija Vidala ili Louisa Bullocka iznijeli teret posljednjih pobjeda "kraljevskog kluba", navodi Marca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije