Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COPA AMERICA

Messiju preteško bez Barcina dvojca: Xavija i Inieste

\'Argentine forward Lionel Messi(10) gets away from Bolivians Jhasmani Campos(L) and Walter Flores during a 2011 Copa America Group A first round football match held at the Ciudad de La Plata stadium
AFP
02.07.2011.
u 19:00

– Primili smo jedan glup gol, on nas je poremetio - tvrdi Lionel Messi.

Je li vam sada kriv Diego Armando Maradona, pitali su se argentinski novinari nakon što je Argentina pod ravnanjem novog šefa Sergija Batiste na početku Copa Americe odigrala 1:1 protiv Bolivije.

Velika pogreška

Nakon teškog poraza od Njemačke u četvrtfinalu lanjskog Svjetskog prvenstva, glavni uzrok neuspjeha bio je najveći od najvećih Diego Maradona. Kako je Diego emotivna osoba, vrlo je brzo odlučio napustiti reprezentaciju koja je prije odlaska u Južnu Afriku slovila za glavnog favorita. Nije mogao podnijeti neuspjeh.

Sergio Batista, jedan od Maradoninih "konobara" iz 1986., kada se Argentina u Meksiku drugi i posljednji put popela na nogometni krov svijeta, zapravo nije odmakao predaleko od Maradonine filozofije. Naime, sve se vrti oko Messija, on ima sve ovlasti. Uz Lea, Batista je ostavio sve gotovo sve nogometaše od lani, a kako se prvenstvo igra u Argentini, savez je uspio stvoriti situaciju da svi najbolji igrači gauča budu na raspolaganju. No ni to nije pomoglo, barem kada je riječ o samom početku turnira. Na novom, prekrasnom stadionu u La Plati (kapacitet 53.000 mjesta) Argentina je dominirala, ali nije bila konkretna. Uza sve to Bolivija je do pogotka stigla nakon velike pogreške Banege koji jednu loptu, koju je Bolivijac Edvivaldo odigrao petom, nije uspio izbaciti s gol-crte.

Leo previše u sredini

– Primili smo jedan glup gol, on nas je poremetio. No uspjeli smo se vratiti, ali moramo igrati mnogo bolje ako želimo osvojiti ovaj kup – rekao je nakon utakmice pomalo frustriran Lionel Messi.

Izjednačujući gol postigao je Aguero koji je u igru ušao u 70. minuti, a pet minuta kasnije loptu je poslao u mrežu.

– Imali smo problem s držanjem lopte, ona je bila premalo u našem posjedu. I bili smo premalo agresivni u napadu, stihijski smo napadali – rekao je izbornik Argentine Sergio Batista.

Zapravo je izbornik otkrio problem koji Argentinu muči već dulje vrijeme. Željela bi se osloniti na Messija, na njegovu igru kakva je u Barceloni. No u nacionalnom dresu Messi se mnogo više vraća prema sredini jer nema potporu suigrača kao što je to slučaj u klubu. Naime, u klubu je orijentiran samo na završnicu, a Xavi i Iniesta su u stanju pripremiti mu pregršt prilika. Sve to je zasad problem koji, eto, ni Maradona ni Batista nisu uspjeli riješiti. No turnir je još mlad, sljedeću utakmicu Argentina igra 6. srpnja protiv Kolumbije. Do tada još ima vremena da se nešto promijeni u igri reprezentacije koja doista ima najkvalitetniju momčad. Ipak, to nije uvijek dovoljno.

Zaštopani messsi

U La Plati Messi nije uspio doći do izražaja u dvobojima s Luisom Guiterezzom

Komentara 5

Avatar Idler 3
Idler 3
21:07 02.07.2011.

Znači ipak ne ide bez Xavija i Inieste, zanimljivo, napisal sam to barem deset puta i konačno je i Flak to uspio shvatiti. No dobro, prelazimo na drugu lekciju - Maradona je bio najveći zato što je bio nositelj igre gdje god je nastupao, a Messi to za sada ipak nije !!! PS: nositelj igre Barce i repke Španjolske je Xavi.

SA
santos008
21:45 02.07.2011.

Vise od pola Barcelone igraju skupa od 6 godine,oni odigraju \'\'na slijepo\'\'

Avatar Idler 3
Idler 3
23:02 02.07.2011.

Mislim kak si ipak htio reći nekaj drugo...Pique rođen 87-e, Busquets 88-e, Iniesta 84-e, Xavi 80-e, Pedro 87-e....po tome su samo Pique i Pedro mogli igrat zajedno u podmlatku al zasigurno ne od 6. godine !? Ostali ili nisu Barcin podmladak il uopće nisu Španjolci !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije