Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati istraživanja

Messi zaradi dvostruko više od 1693 nogometašica, UN želi to promijeniti

Nogometašice SAD-a
Foto: DPA/Pixsell
1/6
25.06.2019.
u 17:29

U Ujedinjenim narodima se zalažu da se nogometašicama povećaju plaće kako bi osigurale egzistenciju

Ujedinjeni narodi objavili su rezultate istraživanja o zaradama u muškom i ženskom nogometu te su došli do fascinantnog podatka.

 

Naime, jedan od trenutačno najboljih nogometaša na svijetu Lionel Messi godišnje zaradi 84 milijuna eura, dok 1693 nogometašice u sedam najjačih liga zajedno zarade 42,6 milijuna eura.

Međunarodna organizacija koja se između ostalog bavi širenjem tolerancije i promicanjem poštivanja ljudskih prava žele da se ta razlika u zaradama smanji.

U Francuskoj je u tijeku Svjetsko prvenstvo za nogometašice i o toj se temi ovih dana glasno govori. Nogometašice su zatražile veće bonuse za nastup na prvenstvu.

Igračice SAD-a tužile su svoj Savez zbog spolne diskriminacije. U Savezu su im rekli kako od nastupa nogometaša više zarade, pa oni dobivaju i veći bonus.

>> Zabija kao Mandžo, a u izboru ljepote pobijedila je našu Antoniju Mišuru

Nogometašice SAD-a
1/15

Amerikanke su lani na ulaznicama zaradile 51 milijun dolara, jedan više od muških kolega.

U Ujedinjenim narodima se zalažu da se nogometašicama povećaju plaće kako bi osigurale egzistenciju.

Jedino su se tenisačice u svijetu profesionalnog sporta izborile za jednaku zaradu i to barem na najvećim turnirima.

Ključne riječi

Komentara 14

DR
Drmiha
18:33 25.06.2019.

A kako UN planira to promjeniti?! Možda natjerati milijardu i više ljudi da gleda žene kako igraju nogomet ta bi bilo profitabilno pa da bolje zaradjuju?! Ili udariti reket nogometašima pa davati ženama?!

MA
mannoo79
19:01 25.06.2019.

Messi toliko zaradi da i zaboravi porez od € 12.000.000 platit. Kao rekao je da je zaboravio, moš mislit, zaboravio.Eto to je taj messi kojeg vi toliko volite. Toliko o novcima i zaradi. A oni koji pišu da nisu nikada čuli da ima ženski nogomet. I hrvatice se natječu. Glume kao nisu nikada čuli za ženski nogomet. Puno mi je ljepše gledati ženski nogomet. Nikada nema njeke grube ili prljave igre, kao simuliranje i takve stvari. Imaju potpunu fer igru.. a ne kao messi non stop traži faul na njemu.

Avatar dovidovic
dovidovic
00:50 26.06.2019.

Ja bih ženama platio da ne igraju nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije