Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U borbi protiv virusa

Messi predvodi Fifinu družinu: 'Prvi put cijeli svijet igra u istoj ekipi'

Lionel Messi
Foto: Reuters/Pixsell
26.03.2020.
u 21:30

U video spotu sudjeluje 28 sadašnjih i bivših nogometnih zvijezda, a video je dostupan na šest jezika - engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, arapskom i kineskom - s igračima koji poruku prenose na maternjem jeziku

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) udružile su se pokrenuvši novu kampanju podizanja svijesti u kojoj svjetske zvijezde pozivaju ljude širom svijeta da slijede pet ključnih koraka u borbi protiv koronavirusa.

Kampanja "Proslijedi poruku za izbacivanje koronavirusa" promovira pet ključnih koraka koje ljudi moraju slijediti kako bi zaštitili svoje zdravlje u skladu sa smjernicama WHO-a. To su pranje ruku, bonton prilikom kašlja, ne diranje lica, fizička distanca i boravak kod kuće ako se ne osjećate dobro. 

>> Cro Cop poručio: Koronavirus ne prašta nikome, zato ostanite doma

Video započinje porukom: 'Prvi put cijeli svijet igra u istoj ekipi'.

'Naš protivnik je bolest. Trebamo odlučnost, disciplinu i timski rad da bismo pobijedili koronavirus. Svijet nogometa je sjedinjen i zajedno ćemo pobijediti," poručio je u uvodnoj poruci legendarni engleski nogometaš Gary Lineker.

U video spotu sudjeluje 28 sadašnjih i bivših nogometnih zvijezda, a video je dostupan na šest jezika - engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, arapskom i kineskom - s igračima koji poruku prenose na maternjem jeziku.

U kampanju su se uključili i Lionel Messi, Alisson Becker, Samuel Eto'o, Youri Djorkaeff, Radamel Falcao, Juan Sebastian Veron, Carles Puyol, Philipp Lahm i Mido, Carli Lloyd i mnogi drugi.

"FIFA i njezin predsjednik Gianni Infantino aktivno su uključeni u prenošenje poruke protiv ove pandemije od samog početka", rekao je generalni direktor WHO-a dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus prilikom virtualnog pokretanja kampanje u sjedištu WHO-a u Ženevi u Švicarskoj.

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije