Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji playmaker

Messi naslijedio Modrića na tronu, Luka ispao iz prvih deset

LIonel Messi i Luka Modrić
Foto: DPA/Pixsell
28.11.2019.
u 11:36

Messiju je to četvrta nagrada za najboljeg playmakera

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi proglašen je najboljim playmakerom u 2019. godini u izboru Međunarodnoga instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), dok je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić zauzeo 11. mjesto.

Messiju je to četvrta nagrada za najboljeg playmakera. Slavio je 2015., 2016. i 2017. godine, a na tronu je naslijedio Modrića kojem je to priznanje pripalo prošle godine.

Nogometni stručnjaci iz 90 zemalja dodijelili su Barceloninoj zvijezdi 299 bodova, čak 214 više nego drugoplasiranom veznjaku Manchester Cityja i belgijske reprezentacije Kevinu De Bruyneu.

Na trećem mjestu je njegov kolega iz reprezentacije i član Real Madrida Eden Hazard sa 55 bodova. U TOP 5 su i Liverpoolov Brazilac Roberto Firmino sa 46 bodova, te veznjak Cityja Portugalac Bernardo Silva sa 32 boda.

Modrić je zauzeo 11. mjesto sa 15 bodova.

Messi se pridružio Španjolcu Xaviju koji je također, četiri puta biran za najboljeg playmakera, a nagrade su još osvajali i Iniesta (2), Zidane, Modrić, Kaka i Kroos.

Ključne riječi

Komentara 2

IL
ilustrator
13:12 28.11.2019.

luka je najveći igrač s ovih prostora...ovi koji zagovaraju regiJon mu to ne mogu oprostit..jade

Avatar mrTrobec
mrTrobec
12:25 28.11.2019.

zato je prvi po utaji poreza i lažnom svjedočenju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije