Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
El Clasico

Messi je uvijek sjajan u El Clasicu, čeka se prvi Ronaldov gol

\'Real Madrid\'s Portuguese forward Cristiano Ronaldo jumps for the ball during a Spanish league football match against Athletic de Bilbao in the Santiago Bernabeu Stadium on November 20, 2010 in Madr
AFP
22.11.2010.
u 13:45

S tri pogotka u mreži Almerije Messi je postigao 101. pogodak u prvenstvu Španjolske. Ronaldo sad vodi u prvenstvu Španjolske sa 14:13.

Maradona ili Pele? Sampars ili Federer? Ali ili Frazier? Karpov ili Korčnoj? Senna ili Prost? Magic Johnson ili Larry Bird? I mogli bismo tako nabrajati unedogled, važući najbolje od najboljih. Kao sportske mitove, ali i kao vremenske suparnike...

Derbi uzemiruje duhove

Nogometno je danas to vaganje Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Posebno uoči sad već mitskog derbija nogometnog prvenstva Španjolske između Barcelone i Reala, koji će se igrati u ponedjeljak 29. studenoga u 21 sat.

El Clasico već sam po sebi uznemiruje nogometne duhove, kao rijetko kada bit će usmjeren samo u dva pravca. Španjolski sportski dnevnik Marca već danima najavljuje sraz, a zanimljiva su dva anketna pitanja. Tko je bolji trener - Jose Mourinho ili Josep Guardiola? U postocima, a glasovalo je gotovo 200 tisuća ljudi, to izgleda ovako: Mourinho 60,8, Guardiola 39,2. Kada je riječ o nogometašima, neizvjesnost je puno veća. Vodi Cristiano Ronaldo sa 51,9 posto, dok je Messi dobio 48,1 posto glasova. Taktika će biti nedvojbeno bitna, pa psihološka priprema, ali na kraju će sve najviše ovisiti o nogometašima. Bez obzira na to bili oni te večeri junaci ili ne, teško je vjerovati da baš taj dvojac neće odigrati ključnu ulogu za svoje momčadi.

Lionel Messi, koji po procjenama na tržištu vrijedi 100 milijuna eura, u malo je boljoj golgeterskoj formi. Od 20. listopada, dakle u proteklih mjesec i dva dana, Messi je odigrao osam utakmica, na svakoj je postigao pogodak, a ukupno ih je tih mjesec dana postigao četrnaest. Najviše, tri, u subotu na gostovanju kod Almerie. S tim pogocima Messi je probio granicu od 100 pogodaka postignutih u nogometnom prvenstvu Španjolske.

Ni Ronaldo (koji vrijedi 90 milijuna eura) ne zaostaje puno. I on je u subotu postigao tri pogotka u domaćoj pobjedi protiv Athletica iz Bilbaa. CR 7 je po jednom detalju nadmašio Messija, a to je da je na jednoj utakmici, i to prvenstvenoj, ove sezone uspio postići čak četiri gola, i to Racingu iz Santandera.

Ronaldo je u Madrid došao u ljeto 2009. godine, a s Messijem se dosad sudario u dva El Clasica. Zanimljivo, i prošlogodišnji dvoboj Barcelone i Reala igran je na Nou Campu isti dan, 29. studenoga. Jedini strijelac u derbiju za pobjedu Barcelone bio je Zlatan Ibrahimović.

Velika forma

U onom drugom, madridskom El Clasicu ponovo je slavila Barcelona (2:0). Jedan gol postigao je Messi. Dakle, čeka se prvi Ronaldov pogodak u El Clasicu.

Zgodno je pogledati brojke, koje sugeriraju da se dva ponajbolja svjetska nogometaša nalaze u vrhunskoj formi. Mourinho, majstor medijskog prostora, prije nekoliko dana bio je i lokalpatriot:

– Ronaldo je bolji igrač od Messija, to ćete vidjeti u El Clasicu.

Ukusi su različiti, a gledajući sve što su osvojili, Messi je zasad bolji.

Komentara 12

Avatar Idler 3
Idler 3
16:28 22.11.2010.

Gledajući što su do sada osvojili...teško je na taj način odabrati osim ak ne gledamo samo španjolsko prvenstvo. Obojica su imali oscilacija, a istovremeno su obojica fantastični igrači....teško, jako teško.

VC
VC15
18:20 22.11.2010.

dobro je murinho reko vidit ce se u nedjelju ko je bolji igrac.real ce ih glatko dobit po mom skromnom misljenju.ima murinho penicillin za igru barce(kad ih je s 11 klosara s interom dobio,sta ce tek bit s ovim majstorima u realu)

HO
hotfishlake
15:04 22.11.2010.

za mene nema dvojbe - messi. ronaldo igra samo kad svi igraju dobro. kad momcad igra lose nema ga nigdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije