Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIFA the Best

Messi najbolji? Dalić i Modrić misle drukčije, evo za koga su oni glasovali

Lionel Messi i Luka Modrić
Foto: DPA/Pixsell
1/8
24.09.2019.
u 09:02

U izboru su sudjelovali kapetani i izbornici reprezentacija, a zanimljivo je istaknuti da su Luka Modrić i Zlatko Dalić zajedno sjajnom Argentincu dali samo bod.

Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Reala iz Madrida Luka Modrić petu je godinu zaredom izabran u najbolju momčad svijeta u izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), dok je za najboljeg igrača u prošloj sezoni izabran Lionel Messi.

Ovo je bio četvrti izbor najboljih nogometaša i nogometašica svijeta koji je samostalno organizirala FIFA, a 32-godišnji Argentinac je prvi put ponio trofej.

Prve dvije nagrade osvojio je Portugalac Cristiano Ronaldo, dok je prošle sezone za najboljeg igrača svijeta proglašen Luka Modrić.

Podsjetimo, u izboru su sudjelovali kapetani i izbornici reprezentacija, a zanimljivo je istaknuti da su Luka Modrić i Zlatko Dalić zajedno sjajnom Argentincu dali samo bod. 

Modrić je na prvo mjesto svrstao Cristiana Ronalda (pet bodova), na drugo Edena Hazarda (tri boda) i tek onda Messija, dok je Dalić najviše bodova dao Mohamedu Salahu, pa zatim Cristianu Ronaldu i Edenu Hazardu.

Dodajmo tome da je izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević najviše bodova dao Ronaldu, da je isto učinio i Igor Štimac (Indija), da se Robert Prosinečki složio s Dalićem i pet bodova dao Salahu, dok je Zdravko Logarušić (Sudan) jedini od Hrvata prvo mjesto dodijelio Lionelu Messiju.

Petar Šegrt (Maldivi) priklonio se mišljenju da je nagradu najviše zaslužio Virgil van Dijk, a Romeo Jozak nije glasovao uime Kuvajta.

KOMPLETAN POPIS MOŽETE PRONAĆI OVDJE.

Komentara 7

Avatar Joejordan
Joejordan
12:06 24.09.2019.

Pa mome Messi ovu nagradu nije zaslužio ali očito tu se radi o nečemu drugome.

HR
hrvatin
13:39 24.09.2019.

Najbolji strijelac evrope trecu godinu za redom,22 asistencije,najbolji strijelac lige prvaka,sest puta zlatna kopacka,najbolji igrac svijeta svih vremena.I onda ce mu nasi "mudraci"koji imaju dvije asistencije i dva gola u karijeri davati ocjene i stavljati ga na peto mjesto.Po kojoj formuli moze Ronaldo biti bolji od Messija u prosloj sezoni?Svi vi mu mozete cistiti kopacke.Od kada igra i dok bude igrao,zasluzio je sve trofeje u svim godinama.Ronaldo mu u glasovanju nije dao ni jedno od prva tri mjesta!?.valjda zbog toga sto mu je Barcelona u tri calssica u Madridu dala 20 golova.Najgore od svega je ljubomora i nerealnost.

ŠA
Šargara
12:25 24.09.2019.

pa logično da će cijela južna amerika dat glas malom a i većina ostalih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije