Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDOREČENA PRAVILA

Mercedes se ipak neće žaliti zbog Schumija

Michael Schumacher
AFP
18.05.2010.
u 19:37

F1 Momčad Mercedesa odustala je od žalbe Međunarodnoj federaciji autosportova (FIA) koja je u nedjeljnoj utrci u Monaku kaznila Michaela Schumachera.

Nijemac je, podsjetimo, kažnjen jer je u zadnjem zavoju prije cilja, netom nakon što se sa staze povukao sigurnosni automobil, pretekao Ferrarijeva vozača Fernanda Alonsa.

Prema pravilima, međutim, nije dozvoljeno pretjecati ako utrka završava pod safety carom tako da je Schumacheru dodano 20 sekundi na ostvareno vrijeme zbog čega je sa šestog mjesta pao na 12.

Mercedes je odmah najavio žalbu, tvrdeći da su bila upaljena svjetla za dopuštanje pretjecanja, no iz njemačke su momčadi u utorak ipak objavili kako se neće žaliti. FIA je, pak, obećala da će vrlo brzo proučiti sporno pravilo i vjerojatno ga unaprijediti, kako više ne bi bilo mogućnosti različitih tumačenja.

Ključne riječi

Komentara 3

EU
EUPatriot
19:00 22.05.2010.

aaa

OB
-obrisani-
23:27 19.05.2010.

Pogrešna odluka. Treba istjerati pravdu, radi sebe i drugih, princip... Sat će dvorske lude iz FIE imati veća krila i moral za raditi sranja.

FE
felix3
07:36 20.05.2010.

Imao je priliku za popravak plasmana kroz cijelu utrku i nije mogao ništa napraviti. Ima solidan auto ali i ne najbrži, a konkurencija je prejaka. Alonso je zaradio 6 mjesto sa toliko pretjecanja s začelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije