Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO

Mercedes s očinskom tvrtkom preuzima BrawnGP!

Brawn GP[55]
Pixsell
16.11.2009.
u 14:16

U tijeku je proces primopredaje vlasništva nad F1-momčadi BrawnGP. Novi će većinski vlasnici postati Daimler i Mercedes-Benz, objavili su iz njemačke kompanije.

Daimler je u vlasništvu Aabar Investmentsa, investicijskog fonda iz Abu Dhabija. Mercedes-Benz je jedna od Daimlerovih tvrtki kćeri.

Zajedno će od Rossa Brawna nominalno dva nova vlasnika otkupiti 75.1 posto dionica (Daimler 45.1, Mercedes-Benz 30 posto), dok će preostali iznos vlasničkog udjela (24.9 posto) ostati u rukama dosadašnjeg vlasnika, Rossa Browna.

Od sljedeće će se sezone aktualni prvaci, kako u pojedinačnoj (Jenson Button), tako i u konkurenciji konstruktora, zvati Mercedes Grand Prix. Momčad će nastaviti voditi Ross Brawn.

Osim svoje vlastite momčadi, do 2015. godine Mercedes-Benz će motorima nastaviti opskrbljivati momčad McLarena, čiji će službeni naziv do 2015. godine ostati McLaren-Mercedes.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije