Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ ZAGREB INDOORS

Melo: Svaka čast Hrvatskoj, ali Brazil će pobijediti; Dodig mu nudi okladu

Ivan Dodig i Marcelo Melo
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/3
02.02.2014.
u 17:16

- Cilj nam je ponovno se kvalificirati za Masters, a želja? Osvojiti Wimbledon i to još ove godine - nedvosmislen je bio Brazilac Melo.

Počeli su suradnju u Memphisu 2012., odmah stigli do finala i otad su ne samo uspješan teniski par, nego su postali i dobri prijatelji. Pa, kad je Ivan Dodig predložio Brazilcu Marcelu Melu da nastupe na ovogodišnjem PBZ Zagreb Indoorsu, naišao je na otvorena vrata.

- Nije mi bilo teško doći u Zagreb. Bilo je lako odlučiti se za to i zbog Ivana, ali i zato što ja volim nastupiti barem jedanput na svakom turniru. A i preferiram dvoranu. Bit će vremena za obilazak grada, zasad je sve u redu - kazao je 30-godišnji Brazilac, visok čak 203 centimetara zbog čega su mu kod kuće, gdje je još kao klinac odskakao visinom, nadjenuli nadimak Žirafa.

Jasno je da su im ambicije na Zagreb Indoorsu velike, kad čujete njihove planove za 2014. godinu:

- Cilj nam je ponovno se kvalificirati za Masters, a želja? Osvojiti Wimbledon i to još ove godine - nedvosmislen je bio Brazilac.

Dodiga muče leđa, no on se nada da će biti sve u redu:

- Ide nabolje. Srećom, slobodan sam u prvom kolu pojedinačnog turnira, pa ću do drugog valjda biti sasvim u redu.

Malo je vrhunskih parova koji su sastavljeni na takav način: gdje jedan igrač igra samo parove, a drugi je jak i u pojedinačnoj konkurenciji.

- To naše pripreme čini kompliciranijim, jer se Ivan mora pripremati i za pojedinačne nastupe, ali, eto, ide nam - kaže Melo.

U Brazilu parovi imaju dobre sponzore

Neki će za parove reći da nisu dovoljno atraktivni, da ih gleda malo ljudi, no Ivan i Marcelo se ne slažu s tim. Dodig napominje:

- To je teška tema, no na Grand Slamovima ima jako dobrih mečeva u paru. Na naš finale u Wimbledonu došlo je puno ljudi. U Brazilu se parovi prenose i na televiziji, imaju dobre sponzore...

I Melo i Dodig prate nogomet, pa sa zanimanjem očekuju SP u Brazilu i dvoboj Brazila i Hrvatske.

- Svaka čast Hrvatskoj, ali Brazil će pobijediti - nasmiješio se Melo, a Dodig je dodao da će otvoriti malu kladionicu između sebe, pa će se vidjeti tko će kako proći.

Poljaci su pobijedili Ruse i sljedeći su nam suparnici u Davisovu kupu. Dodig kaže:

- Dobili smo najtežeg suparnika, bit će jako teško s Poljacima. Imaju odličan par i Janowicza koji u singlu svakoga može pobijediti. Savez ih jako podržava, stimulira ih za pobjede jer žele konačno ući u Svjetsku skupinu. Ne znam tko će za nas igrati parove, tu će izbornik imati više posla nego ja.

Pavić u 3. kolu kvalifikacija

Mate Pavić bio je uspješan i u drugom kolu kvalifikacija. Sa 2:6, 7:5, 6:4 pobijedio je Flavia Cipollu, sedmog nositelja i 182. tenisača svijeta. U završnom krugu za suparnika će imati nekad 68. tenisača svijeta, a danas 141., Rusa Andreja Kuznjecova.

Glavni turnir će sutra u 17 sati otvoriti branitelj naslova Marin Čilić koji se u prvom kolu sastaje s našim mladim tenisačem Matom Delićem (20), debitantom na PBZ Zagreb Indoorsu.

>> Čilić ide na Matu Delića, Dodigu se smiješi dvoboj s Karlovićem
>> Raonić se veselio Zagrebu i pitao me gdje se dobro jede, ali je morao odustati

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:20 05.02.2014.

Melo: Svaka čast Hrvatskoj, ali Brazil će pobijediti; Dodig mu nudi okladu _______________________________________________________________________________________ Meni se nekako čini da mu je već i isplatio sa današnjim mečom..... Zanima me samo dali je i on krenuo put 'veliikih dečki'.... odnosno ako jesi,o jesi, koliko si stavio kad si se kladio kontra sebe Dodig ? Jer bez osvojenog seta izgubiti od levata koji danas PRVI puta igraju double skupa ima samo jedno objašnjenje... Srami se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije