Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN ZGODITAK

Medvjedi bez bodova, glavna priča Foxov gol

'sport......zagreb.....11.10.2009.  Dom sportova - Ledena dvorana, hokej na ledu, Medvescak - Alba Volan, fox aron 76 photo: Marko Lukunic / VLM'
'Marko Lukunic/ VLM'
11.10.2009.
u 20:10

Hokejaši Medveščaka ostali su neočekivano bez bodova protiv mađarskog prvaka Albe Volana, poraženi su sa 4:3, a odlučujući pogodak postigao je Daniel Fekete u 55. minuti.

No, unatoč činjenici gubitka bodova koje su mnogi već unaprijed zabilježili, 6000 navijača u ponovno potpuno rasprodanom Domu sportova svjedočilo je trenutku za povijest - čudesnom pogotku napadača medvjeda, Amerikanca Aarona Foxa.

Gol prvi put viđen 1996.
Igrala se 42. minuta, Medveščak igrao s igračem više nakon isključenja Kovacsa, a Fox je kontrolirao pak iza suparničkih vrata. Odjednom je palicom podigao pak i noseći ga tako unio iza leđa iznenađenog vratara Zoltana Hetenyija. Eksplozija oduševljenja u dvorani zbog pogotka koji je prvi put viđen u College ligi 1996., a strijelac je bio Mike Legg igrajući za Michigan Wolverinese.

– Kako sam u tome uspio? To često pokušavam na treninzima, pa imam određenu praksu. Osjetio sam da sam u dobroj poziciji i zaključio da vrijedi pokušati. Na sreću, uspio sam, no to mi nije prvi put da sam na taj način zabio pogodak, jednom mi je to pošlo za rukom još dok sam igrao u njemačkoj ligi – objašnjava Fox te nastavlja:

U utorak u Salzburgu
– Ima dosta igrača koji bi to mogli napraviti, no nikad ne pokušavaju tako nešto u utakmicima jer jednostavno nemaju hrabrosti. To izgleda fantastično kad zabiješ, no kad ti ne uspije, ispadaš blesav i smiješan – rekao je Fox, koji je očito u sve boljoj formi.

– Šteta zbog ovog poraza protiv Albe. Nije se lako bilo vratiti u susret nakon 0:2, svi smo se borili, no na kraju nismo imali dovoljno sreće. Ključ je bila druga trećina u kojoj smo potpuno dominirali, no nismo uspjeli stići do poravnjanja (1:2). Svojom sam igrom zadovoljan, no polako se dižem i bit ću još bolji. U Zagrebu sam prvi put u ulozi hokejaša i oca 14-mjesečne djevojčice, što nije jednostavno spojiti. No, polako se uhodavam – sa smiješkom će Fox.

EBEL liga, 10. kolo:

Medveščak - Alba Volan 4:3 (0:2, 1:0, 2:2)

Graz - Red Bull Salzburg 7:4

Villach - KAC Klagenfurt 4:2

Jesenice - Linz 1:4

Komentara 5

OB
-obrisani-
20:53 11.10.2009.

Hokej, nogomet - sve \"funkcionira\" kao i Hrvatska drzava - 2000! Mesic, Racan, Sanader = sveto trojstvo Zapadnog Balkana! Pohvaliti ce vas masoni i cionisti!

ZG
-z-g-u-srcu-
22:52 11.10.2009.

ma da mladost ima novaca bila bi prva ebel ligi i prasila bi medvescaka...al nazalost nemaju ....M L A D O S T

BU
bucko
21:22 11.10.2009.

Pa što se moglo i očekivati od gomile stranaca pod imenom Medveščak. Čekajte samo kad počne ponestajati novaca (kao što je to bilo u prolosti), pa če medvjedi opet igrati derbije sa Mladosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije