Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Medvjedev protiv Đokovića za trofej

Australian Open
Foto: KELLY DEFINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
19.02.2021.
u 13:10

Za 25-godišnjeg Medvedeva će to biti drugo finale na Grand Slam turnirima, nakon što je u finalu US Opena 2019. izgubio u pet setova od Španjolca Rafaela Nadala

Ruski tenisač Danil Medvedev (ATP - 4.) suprotstavit će se u nedjeljnome finalu Australian Opena u Melbourneu najboljem tenisaču svijeta Novaku Đokoviću nakon što je u petak u polufinalu nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP - 6.) sa 6:4, 6:2, 7:5 za dva sata i devet minuta.

Medvedev je protiv Tsitsipasa došao do dvadesete uzastopne pobjede, a njegov se niz proteže do prošlogodišnjeg turnira Masters 1000 serije u Parizu. Ruski tenisač je bio nadmoćan u prva dva seta, a imao je i 'break' na početku trećeg seta (3:1).

Tsitsipas je uspio vratiti zaostatak i zaprijetio preokretom kakav je učinio u četvrtfinalnom dvoboju s Rafaelom Nadalom, kada je nadoknadio dva seta prednosti španjolskog tenisača.

No, Medvedev je spriječio takav rasplet 'breakom' u 11. gemu, da bi u sljedećem sigurno odservirao za svoje prvo finale na Australian Openu. 

Za 25-godišnjeg Medvjedeva će to biti drugo finale na Grand Slam turnirima, nakon što je u finalu US Opena 2019. izgubio u pet setova od Španjolca Rafaela Nadala.

Rus će u nedjelju protiv sebe imati osmerostrukog pobjednika Australian Opena, 33-godišnjeg Srbina Novaka Đokovića koji u Melbourne Parku nikada nije izgubio meč, kad je došao najmanje do polufinala.

Bit će to osmi međusobni dvoboj Medvjedeva i Đokovića, a u prethodnih sedam Rus je uspio triput biti bolji. Medvjedev je slavio sa 6:3, 6:3 i u njihovom posljednjem obračunu u grupnoj fazi prošlogodišnjeg ATP Finala u Londonu.

Nedjeljni finale će započeti u 9:30 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
21:35 19.02.2021.

ajmo Nole!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije