Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Medvjedev i Van de Zandschulp prvi četvrtfinalni par

Wimbledon
Peter Nicholls/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
06.09.2021.
u 09:41

Boticu van de Zandschulpu je ovo debitantski nastup u New Yorku u godini u kojoj je debitirao i na preostala tri Grand Slam turnira, na kojima nije dospio dalje od drugog kola

Drugi tenisač svijeta Rus Danil Medvjedev i 25-godišnji Nizozemac Botic van de Zandschulp, 117. na pojedinačnoj ATP ljestvici, čine prvi četvrtfinalni par ovogodišnjeg US Opena. 

Medvjedev je u tri seta 6-3, 6-4, 6-4 svladao Britanca Daniela Evansa i treću godinu zaredom stigao najmanje do četvrtfinala na turniru na kojem je 2019. izgubio finalni dvoboj u pet setova od Rafaela Nadala.

Boticu van de Zandschulpu je ovo debitantski nastup u New Yorku u godini u kojoj je debitirao i na preostala tri Grand Slam turnira, na kojima nije dospio dalje od drugog kola. No, u USTA Billie Jean King National Tennis Centeru je prvo prošao tri kola kvalifikacija, a potom je ostvario niz od četiri pobjede u glavnom turniru, nakon što je u prvom kolu okrenuo zaostatak od 0-2 u setovima protiv Španjolca Carlosa Tabernera.

Potom je u četiri seta svladao 8. nositelja, Norvežanina Caspera Ruuda, u trećem kolu Argentinca Facunda Bagnisa, a za plasman u četvrtfinale nadigrao je još jednog Argentinca, 11. nositelja Diega Schwartzmana sa 6-3, 6-4, 5-7, 5-7, 6-1 nakon četiri sata i 20 miuta igre pod zatvorenim krovom stadiona Louis Armstrong.

U konkurenciji tenisačica prvom četvrtfinalisticom postala je Ukrajinka Elina Svitolina, koja je sa 6-3, 6-3 bila bolja od Rumunjke Simone Halep. Svitolina će u svom drugom četvrtfinalu na US Openu igrati protiv bolje iz dvoboja Njemice Angelique Kerber i mlade Kanađanke Leyle Fernandez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije