Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej

Medveščak razveselio navijače: Vjernost produžili Deutsch i Čepon

Medveščak - Linz
Foto: Igor Kralj/Pixsell
24.07.2018.
u 11:14

„Sretni smo što se Adam i Mark vraćaju. Od Adama očekujemo velike stvari budući je počeo igrati izvrstan hokej prije svoje ozljede"

Medveščak nastavlja s popunjavanjem svojeg rostera za iduću sezonu u kojoj se nastavlja natjecati u srednje europskom EBEL prvenstvu.  Svoju vjernost zagrebačkom klubu produžili su i braniči Adam Deutsch i Mark Čepon. 

„Sretni smo što se Adam i Mark vraćaju. Od Adama očekujemo velike stvari budući je počeo igrati izvrstan hokej prije svoje ozljede. Sada se potpuno oporavio i spreman je na veliki povratak i uspjeh. Vjerujemo kako se i Mark u momčad vraća pun samopouzdanja kako bi nastavio svoj napredak uspješno započet prošle sezone. On je jak i velik igrač i željeli bismo da se ove sezone istakne svojom igrom i zalaganjem za momčad“, komentirao je povratak dvojice igrača sportski direktor Aaron Fox

Švedski branič Adam Deutsch zagrebačkim Medvjedima pridružio se 2014. godine u posljednjoj klupskoj sezoni u KHL prvenstvu. Svoju cijelu karijeru do dolaska u Medveščak bio je vjeran švedskom Brynas IF-u u koji se nakratko vratio nakon Medveščaka u sezoni 2015./2016.. Medveščaku se ponovno pridružio u jesen 2016. nakon što se klub vratio u srednje europski EBEL. Prošle sezone za Medveščak je odigrao 33 utakmice i postigao 8 bodova, ostvarivši dva gola i šest asistencija. 

Uz imena Adama Deutscha i njegovu sportsku karijeru zasigurno bi uvijek trebao stajati slogan #nemapredaje ili #samojako te onaj sveopće poznati Medveščakov #TogetherWeAre jer ovaj igrač doista ne poznaje predaju. Naime, igrajući za Medveščak Deutsch je doživio jaku ozljedu noge zbog koje je s leda i van utakmica proveo nekoliko mjeseci. Međutim, Deutsch se tada nije predao. Dio svoje rehabilitacije čak je odradio i na samom ledu tako što je klizao na jednoj nozi uz pomoć suigrača ili klupskog terapeuta kako bi zadržao snagu u drugoj, „zdravoj“ nozi i kako bi se što prije vratio u momčad.

Medveščak - Linz
1/1

Uz Švedsko, Adam Deutsch po majci ima i hrvatsko državljanstvo! 

Jednako poput Deutscha niti slovenski branič hrvatskih korijena Mark Čepon nije puno „lutao“ među klubovima u svojoj mladosti. Profesionalnu karijeru započeo je u ljubljanskoj Olimpiji. Nakon osvajanja juniorskog EBEL-a 2014. godine s Olimpijom, mladi branič se odlučio na promjenu sredine prešavši u Red Bull iz Salzburga gdje je igrao za drugu momčad i salzburške juniore u EBYSL-u. Prošle godine došao je u Medveščak kako bi igrao u EBEL-u odigravši 59 utakmica uz četiri ostvarena boda. Zaigrao je i za Medveščakovu M2 momčad s kojom je osvojio IntHL prvenstvo odigravši 9 utakmica uz ostvarenih 15 bodova! 

Čepon ima i bogato iskustvo igranja za slovenski nacionalni tim hokeja na ledu. 2013. godine postao je član slovenske U18 nacionalne reprezentacije, a već samo godinu kasnije preuzeo je kapetansku vrpcu te obje sezone bio biran najboljim braničem reprezentacije. 2015. se pridružio nacionalnom U20 timu. 

Osim po dobroj igri Čepon je prepoznat i kao veliki „zaštitnik“ svojih suigrača te rijetko ostaje dužan ijednom protivniku koji na bilo koji način pokuša naškoditi bilo kojem od njih.

Obojica braniča momčadi Medveščaka na pripremama za novu EBEL sezonu pridružit će se u drugom tjednu kolovoza u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije