Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog zatvorene Arene

Medveščak bi mogli čak i izbaciti iz EBEL-a

\'12.09.2010., Dom sportova, Zagreb - Hokej, EBEL liga, Medvescak - Red Bull Salzburg. Reinhard Divis, Florian Muehlstein.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
04.01.2011.
u 19:24

U projekt utakmica u Areni već smo ulupali milijun kuna. Bilo bi jako neozbiljno da nam ne daju igrati, kažu u Medveščaku

Iako je Ingra zatvorila vrata Arene te rekla da ih sigurno neće otvoriti dok Grad Zagreb ne isplati dug, u Hokejaškom klubu Medveščaku još nije zavladala panika. Naime, medvjedi bi od 21. do 28. siječnja u Areni trebali igrati četiri utakmice EBEL-a, protiv KAC-a, Vienne, Olimpije i Villacha.

– S vodstvom Arene odavno smo potpisali ugovor o korištenju dvorane u tom terminu. Kako nas dosad nitko iz Arene nije obavijestio o upitnosti održavanja utakmica, i dalje ne paničarimo – rekao je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

Kampanja za te četiri utakmice traje već mjesec dana, a Medveščak je za to potrošio mnogo novca.

– Cijela organizacija stoji nas dva milijuna kuna, a dosad smo potrošili već polovicu tog iznosa.

Da se te utakmice ne igraju, Medveščak bi osim financijske neugodnosti doživio i mnogo  drugih neugodnosti.

– Budući da nemamo drugih mogućnosti, jer se u tom terminu u Ledenoj dvorani igra teniski turnir, mi bismo te utakmice jednostavno izgubili za zelenim stolom. A prijetilo bi nam čak i izbacivanje iz EBEL-a – tvrdi glasnogovornik Medveščaka te dodaje:

– Bila bi to ogromna sramota za nas, jer dolazak u Arenu već nam je potvrdio austrijski ministar sporta, ali i gradonačelnici Beča, Klagenfurta, Ljubljane i Villacha.

Zanimljivo, od 60.000 tisuća ulaznica za četiri utakmice, već ih je prodano oko 60%, odnosno 35.000.

– Sve je to jako neozbiljno, tako se ne posluje u normalnom svijetu. Mi 13. siječnja moramo ući u dvoranu i početi s postavljanjem leda. Ako se to ne dogodi, snosit ćemo velike gubitke. A netko će nam to onda trebati i platiti – zaključio je Vučinić.

– Prerano je govoriti tko bi Medveščaku trebao vratiti uloženi novac. Mi činimo sve da se u Areni ipak igra – rekao je direktor Arene Tomislav Pervan.

Medveščak utakmice ne bi mogao igrati ni na Šalati, jer to klizalište ne zadovoljava kriterije EBEL-a, koji je iznimku napravio samo za utakmicu 6. veljače protiv Linza.

Komentara 4

Avatar Kiko ® DINAMO
Kiko ® DINAMO
19:43 04.01.2011.

Kako dobro i igrate ja vam nebi ni dao da igrate u Areni Zagreb...

KT
Kralj Tomislav
19:53 04.01.2011.

kiko kao prvo bore se i posteno odraduju svoj posao, usput..... imaju vec vise prodanih ulaznica na svojim utakmicamo, nego dinamo od postojanja HNLa...... zato ne prdi, Medvjedi su suzluzili te cetri utakmice u Areni...... samo naprjed Medvjdi.....

IV
ivanhorvat2001
20:13 04.01.2011.

podici tuzbu onome s kime su sklopili ugovor, vjerojatno direktorom arene, naplatiti sve eventualne gubitke, a on nek se snalazi. bandicevo \"delanje\" polako dolazi na naplatu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije