Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvajao odličja

Medicinske sestre posumnjale u "kolegicu", otkriven skandal svjetskih razmjera

Maraton
Foto: Press Association/Pixsell
20.06.2019.
u 19:59

Tko zna koliko bi trajala ta obmana da Kiprotich prije šest dana nije uhićen u jednoj kenijskoj bolnici jer je ujedno odlučio glumatati i medicinsku sestru

Hillary Kiprotich, 29-godišnji Kenijac koji je sudjelovao u brojnim maratonskim utrkama diljem svijeta u konkurenciji atletičarki i pritom osvojio tri odličja, čitavo je vrijeme lagao da je žena! 

Kiprotick se predstavljao kao Shieys Chepkosgei (tako je još uvijek zaveden na stranici Međunarodnog atletskog saveza!), te tko zna koliko bi još trajala ta obmana da prije šest dana nije uhićen u jednoj kenijskoj bolnici jer je ujedno odlučio glumatati medicinsku sestru.

Uredno je Kiprotich nosio na sebi uniformu, imao i lažnu identidikacijsku iskaznicu vezanu iz ime i prezime Pamela Mulupi, međutim prijevara je pala u vodu kada su kolegice na odjelu shvatile da nešto ne valja, da ne postoji u registru medicinskih sestara, te o svemu obavijestile policiju.

Kiprotich je odmah sproveden u ženski zatvor u Eldoretu, a kada je na red stigao rutinski pregled, uslijedilo je iznenađenje.

Kenijac je u srijedu na sudu priznao da je muškarac, ali i u svoju obranu kazao da se registrirao kao žena kada se dao u atletiku jer se osjećao kao pripadnica ljepšega spola.

Komentara 9

MA
matan91
20:36 20.06.2019.

Osjeća se ko žena i to Istanbulska priznaje i sad se svi čudite. Samo naprijed.

MM
Mirko_Motika
21:28 20.06.2019.

kako može lagati da je žena kad nas danas uvjeravaju da se izjavom može promijeniti spol

IH
iron.hide.54966
21:36 20.06.2019.

Dođi u Europu tu su i osjećaji počeli ulaziti u ustavne i zakonske okvire...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije