Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNA FACA U GRADU

MAX! Mali Perica srušio je Dinamo bolnije nego njegov veliki idol Ibro

stipe perica
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
02.11.2012.
u 18:12

- Noć nakon trijumfa u Maksimiru nisam spavao od bolova, a ujutro sam otišao na nastavu u školu. No, nisam je mogao pratiti, svi su pričali samo o mojim golovima - kaže Perica

Ovaj put senzaciju su kreirali igrači koji u pravilu imaju dvadesetak godina i manje, i još su posljednji na tablici HNL-a.

– Izbacili smo klub koji igra u Ligi prvaka. Što je PSG Dinamu, to je Dinamo nama – kaže Ferdo Milin (35), novi čovjek za kormilom Zadra. U samo mjesec dana staža prvog trenera uopće taj nekadašnji igrač Zadra okitio se možda i najvećom pobjedom.

– Hoće li mi to biti najveća pobjeda ili ne, teško je procijeniti, no činjenica je da smo prvi put uopće pobijedili u Maksimiru – rekao je mladi strateg Milin koji je prvi put u početnih 11 stavio junaka zadarske senzacije, 17-godišnjeg Stipu Pericu. Za razliku od razvikanijih Halilovića ili hajdukovca Bašića, za njega dosad nitko nije čuo. Do Maksimira odigrao je samo tri seniorske utakmice. Dinamu je zabio prve seniorske golove, dva komada za produžetak u posljednjih desetak minuta. 

Od sedme godine u Stanovima

– Hvala treneru koji me gurnuo u vatru i rekao nam da igramo bez straha. Nisam se bojao, iako sam prvi put igrao u Maksimiru, a dosad sam samo igrao protiv Osijeka 35 minuta i Rijeke 15 minuta, te u Kupu s Konavljaninom – izjavio je razdragani Stipe Perica stalno zapitkujući smije li uopće razgovarati s novinarima.

– Mali Perica od sedme je godine u NK Zadru. Naglo je izrastao i nije imao dobru koordinaciju, ali je bio jako nadaren i mi smo mu bili podrška - predstavio ga je direktor Josip Bajlo, a s pohvalama nastavio i trener Ferdo Milin:

Devet Zadrana u prvih 11

– Da Perica nije talent ne bi ni igrao protiv Dinama. Ali nije samo on talent, eto, i Muić je igrao prvi put i oduzeo dinamovcima 20 puta loptu, pa mladi reprezentativac Begonja i svi ostali mladići dragulji su koji trebaju nastaviti tako predano raditi i to će im se višestruko vratiti. Gledao sam momčad kada je istrčala na teren i pomislio kako u prvih 11 imam devet Zadrana. Pa kud ćeš bolje – presretan je Milin.

Nova zadarska zvijezda prvi je put junak dana, najtraženija faca u gradu.

– Nisam cijelu noć spavao od bolova nakon utakmice. Nadam se da ću igrati i protiv Hajduka i opet zabiti. Ako ne dam opet gol, sve će se brzo zaboraviti – ispalio je Perica pa spremno odgovarao da mu je najdraži klub Everton u kojem igra naš reprezentativac Nikica Jelavić, a najdraži igrač Zlatan Ibrahimović.

Perica je učenik Pomorske škole u Zadru.

– Ujutro nakon trijumfa nad Dinamom bio sam u školi na nastavi. No, nisam je mogao pratiti jer smo samo surfali po internetu i gledali što piše na portalima – smijao se 17-godišnjak koji je prvi put istrčao u prvih 11 i presudio najjačoj hrvatskoj momčadi i ponosno naglasio čiji je najžešći navijač:

– Ne navijam ni za Hajduk ni za Dinamo, uvijek sam navijao samo za Zadar.

Trener Milin htio je objasniti još nešto.

– U Zadru nema velikih dugova, nedavno smo dobili još jednu plaću. Kao obitelj smo i pomažemo se. Dobro radimo i vratit će nam se. Pobjeda nad Dinamom dala nam je veliko samopouzdanje – zaključio je Milin.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Andreeejjj
20:48 02.11.2012.

IBRO če ga srušit sada vidjet čete, sa het trikom!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije