Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje liga

MAX! Leon Benko: U lov na Dinamo! Rijeka ide na velike stvari

'30.06.2012. Rijeka - Prijateljska nogometna utakmica HNK Rijeka - FC Tom iz Tomska na stadionu  Kantrida. Leon Benko  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Goran Kovacic/PIXSELL
20.07.2012.
u 11:06

– Projekt stvaranje velike i uspješne Rijeke je ozbiljan, momčad je prava... – kaže Benko za sportski tjednik Max!

Napadač Rijeke Leon Benko (28) za sportski tjednik Max najavio je početak prvoligaške sezone. Karijeru je počeo u Varteksu, da bi 2006. otišao u Nürnberg. Slijedile su dvije sezone u Belgiji, Standard Liegeu i Kortrijku te povratak u Hrvatsku u Slaven Belupo. Proljetni dio prošle sezone proveo je u Saudijskoj Arabiji, u Al Faisalyju.

Jeste li dvojili kad je stigao poziv Rijeke?

– Bio sam upoznat s ozbiljnošću njihova projekta, tako da nije bilo teško donijeti odluku o odlasku na Kantridu. Stvorena je momčad spremna na velike stvari. Dovedeni su igrači s velikim nogometnim znanjem i iskustvom.

Jesu li dovoljne jedne pripreme da se momčad uigra?

– Upravo veliko iskustvo igrača jamči da će momčad u skoro vrijeme dobiti prepoznatljive konture. Neće biti problema s uigravanjem. Trener Elvis Scorija ima golemo znanje koje prenosi na momčad.

Znači li to da ćete već sljedeće sezone zagorčati život Dinamu i Hajduku?

– Znamo što se od nas očekuje. I navijači priželjkuju velike stvari. Motivirani smo i spremni već ove sezone započeti lov na Dinamo.

Kako to da ste se odlučili na polugodišnju avanturu u Saudijskoj Arabiji?

– Mi taj dio svijeta doživljavamo kao svojevrsnu egzotiku iako nema baš nikakvih razloga za to. Nogometna liga iznimno im je jaka, a na odlazak sam se odlučio zbog poziva Zlatka Dalića. Ostanak u Arabiji također je bila jedna od opcija.

Na što se bilo najteže priviknuti u Saudijskoj Arabiji?

– Na užasne vrućine! Temperature su se rijetko spuštale ispod 40 stupnjeva. Ali to mi je iskustvo barem pomoglo da lakše sada podnosim naše vrućine. Naravno, i odvojenost od obitelji je nešto na što se čovjek teško može priviknuti.

Hoće li se stanje u hrvatskom nogometu promijeniti nabolje dolaskom Davora Šukera na čelo Saveza?

– Dobro je što bivši igrači preuzimaju funkcije u nogometu. Ako itko može donijeti nešto dobro nogometu, onda je to svakako Davor Šuker. Karizmom može pokrenuti brojne stvari i uzdići Hrvatsku ligu iz prosječnosti u koju je zapala.

Za NK Varaždin više nema spasa?

– Žalosno je što su učinili od kluba! Velika sramota za ljude u klubu i Grad.

Tko je odgovoran za takav rasplet?

– Glupo bi bilo uprti prstom u jednog čovjeka. U NK Varaždinu se nije radilo dobro posljednjih desetak godina. No da je postojala želja i volja da se pomogne klubu, sigurno bi se pronašlo rješenje. Ali očito do Varteksa više nikome nije stalo.

Može li se novoosnovani klub vratiti na stare staze slave velikog Varteksa?

– Bilo bi lijepo, ali ne znam koliko je realno očekivati takav rasplet uskoro.

Cijeli intervju pročitajte u Maxu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije