Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIČITI KRITERIJI

MAX! Kuća slavnih opet ignorirala Kukoča, na listi Divac, Schmidt...

Toni Kukoč, Cedevita, Široki (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
14.01.2013.
u 14:01

Zašto nema Kukoča na toj listi, iako je po biografiji i sportskim uspjesima veći od mnogih nominiranih?

Kuća slavnih u Springfieldu prošli je tjedan objavila nominacije za Hall of Fame klasu 2013.

Na listi se nalaze brojna poznata imena koja zaslužuju izbor među “besmrtne”, a ponovo se pri njezinu sastavljanju nije našlo mjesta za Tonija Kukoča, jednog od najboljeg hrvatskih igrača svih vremena, uz Krešu Ćosića i Dražena Petrovića. Među 13 nominiranih sedam je igrača (Srbin Vlade Divac, Brazilac Oscar Schmidt, Litavac Šarunas Marčiulionis, Izraelac Mickey Berkowitz, Amerikanac Tal Brody, Grk Nikos Galis, Brazilac Amaury Pasos), jedna igračica (Francuskinja Jackie Chazalon), te pet trenera (Australac Lindsay Gaze, Rus Vladimir Kondrašin, Španjolac Manuel “Lolo” Sainz, Brazilac Togo “Kanela” Soares, Srbin Ranko Žeravica).

Favoriti za ulazak u Hall of Fame su Oscar Schmidt i Vlade Divac. Zašto nema Kukoča na toj listi, iako je po biografiji i sportskim uspjesima veći od mnogih nominiranih? I prošle je godine mogao biti nominiran, pa ga opet nije bilo. Kao trostruki NBA prvak s Chicago Bullsima, trostruki europski klupski prvak s Jugoplastikom, svjetski i europski prvak s Jugoslavijom, te srebrni s OI 1992. s Hrvatskom, Kukoč nominaciju svakako zaslužuje.

Ali vjerojatno se to treba dogoditi svakom hrvatskom košarkaškom velikanu. Krešimir Ćosić ušao je u Hall of Fame u drugom pokušaju, a Dražen Petrović tek u trećem!

Imena novih članova Kuće slavnih u Springfieldu bit će priopćena u travnju na završnom turniru NCAA lige u Atlanti. Od hrvatskih igrača i trenera dosad su u Kuću slavnih ušli Mirko Novosel, Krešimir Ćosić i Dražen Petrović.

Ključne riječi

Komentara 4

PE
pelinkovac
15:00 14.01.2013.

jedan je Drazen Petrovic.ovaj skrti Kukoc ni ne treba opce da unidje u kucu slavnih,nek mu brat Divac pomogne za 20 godina mozda i ufura unutra poltron ..

Avatar Tiran
Tiran
18:24 14.01.2013.

Ima vremena i za Pink Panthera...svake godine se nagrade dodjeljuju

RA
rafaell
19:52 14.01.2013.

Toni je igrao u Hajduku,pobjedio Zorana Primorca,s POP 84 sam uništio Barcu,platio milijune Benetonu da ode u Bullse,bio je najveća i najaktraktivnija zvjezda Europe,a i najbolji košarkaš ispred Petrovića,Rađe,Divca,besprijekornog karaktera bez i najmanje mrlje,sportaš i čovjek trebao bi biti najveći primjer svakome

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije