Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski tjednik Max donosi tajnu Poljuda

MAX: Bilić mora srušiti prokletstvo stadiona, ali i datuma 3. lipnja

Poljud
Nino Strmotić/Pixsell
01.06.2011.
u 19:09

Nakon zvižduka s tribina i Šukerova srednjeg prsta publici Štimac je prenio stav igrača: Nikad više u Splitu!

Sportski tjednik Max otkriva tajne ukletnog Poljuda i zašto reprezentacija ondje nije igrala kvalifikacijsku utakmicu 14 godina.

– S ove distance mogu poručiti da svi navijači i gledatelji u Splitu hrvatske reprezentativce vole kao što vole Hajdukove igrače. I onda će pobjeda doći – rekao je Dario Šimić i prisjetio se utakmice sa Španjolskom u veljači 2000. godine, kada su navijači sa sjevera zviždali, pogrdno skandirali, a u jednom trenutku iznervirani Davor Šuker pokazao je srednji prst publici. Nakon utakmice, igrači su sazvali sastanak, a glasnogovornik je bio Igor Štimac:

– Razgovarali smo i odlučili da više nećemo igrati na Poljudu!

Ćirini vatreni više nikada nisu kročili na travnjak poljudske školjke. Iako je na prvoj utakmici 8. listopada 1995. s Italijom (1:1), na rođendan kapetana Zvonimira Bobana, ambijent bio nenadmašan. Bila je to utakmica dva mjeseca nakon Oluje, nacionalno nabijena do ekstrema. Prva velika kvalifikacijska utakmica. Uoči koje se teško ozlijedio Mario Stanić. Još smo samo dvaput igrali ondje za bodove koji život znače. U uskrsnom vikendu i tjednu nakon njega 1997. godine, s Danskom i Slovenijom. Bura i Primož Gliha. Ladić je primio gol.

Miroslav Blažević je Vladinim zrakoplovom (to je mogao dok je dr. Franjo Tuđman bio živ) otputovao na Maltu da bi gledao Jugoslaviju, suparnika u kvalifikacijama, ali je zakasnio na utakmicu jer je doručkovao s vatrenima koji su tog 10. veljače 1999. igrali s Danskom (1:1). Još se i taksist koji ga je vozio od aerodroma do stadiona izgubio, pa je Ćiro vikao na njega, psovao... Protiv Poljske 12. veljače 2003. bilo je 200 gledatelja sa svim zaštitarima. Završilo je 0:0, nogomet je bio mizeran, a navijači su vikali: "Otto, idi, Otto...".

Najveći spektakl bio je susret s Brazilom 17. kolovoza 2005. godine (1:1), trening karioka je dan prije gledalo više od 20 tisuća gledatelja, a na susretu se teže ozlijedio Olić. Biliću će, pak, Gruzija biti drugi susret na Poljudu, nakon 0:3 protiv Nizozemske. Cijelu priču pročitajte u Maxu!

A osim s prokletstvom stadiona, kockasti se bore i s - datumom! Naime, 3. lipnja 2002. na SP-u je stigao neugodni poraz od Meksika (0:1). I Cico je istoga dana 2006. izgubio, prijateljski sraz s Poljskom u Wolfsburgu (0:1), jedino je Ćiro toga dana 1998. svladao Iran u Rijeci (2:0).

Cijelu priču pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Komentara 10

KA
Kakma
19:27 01.06.2011.

Bojim se i ovaj puta nema pobjede,a onda dovidjenja EP.

MA
Majur
19:29 01.06.2011.

Ja sam uvijek bio i bit cu navijac Dinama,ali........03.06 igra Hrvatska i to je iznad svega..to je svetinja kao i obitelj....ajmo Splite..ajmo Hrvatska!!!!

MA
Markoc
19:20 01.06.2011.

Nadam se pobjedi i prekrasnoj atmosferi jer mišljenja sam da to Split i Torcida može jako dobro organizirat.Bio sam samo jednom na Poljudu i stadion mi se sviđa,naš najljepši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije