Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavni boksač

Mavrović prvak Europe nakon 20 godina, sada u malom nogometu!

11.08.2015., Zagreb - Povratak studenata Veleucilista Vern,  europskih sveucilisnih prvaka u futsalu.  Na Europskom sveucilisnom futsal prvenstvu u Poljskoj, broncani iz Malage 2013. i srebreni iz Rotterdama 2014., studenti Veleucilista VERN, osvojili su
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
12.08.2015.
u 16:30

'Kapetan i osnivač Futsal Dinama, vodio je studente do titule prvaka.

Šaka sa Srednjaka, naš proslavljeni boksač, vrlo uspješno brine se o mladim generacijama sportaša, u utorak 11. kolovoza su se njegovi studenti Veleučilišta VERN vratili iz Poznanja u Poljskoj, gdje su osvojili naslov europskih sveučilišnih prvaka u futsalu. Ponosan, Željko Mavrović bio je boksački prvak Europe tri godine zaredom, od 1995. do 1997., a sad je, dva desetljeća kasnije, opet na tronu Starog kontinenta. U drugom sportu, drugoj ulozi, ali titula je tu...

– Iako futsal nije direktno boksačka vještina, u sportu se osjećam kao riba u vodi. Kao direktor sporta Veleučilišta VERN brinem se o studentima, od organizacije, planiranja treninga, koncepcija momčadi, individualnih razgovora... – kaže Željko Mavrović te ponosan na malonogometaše dodaje:

– Zasluge za ovaj uspjeh, svakako, idu Matiji Đulvatu, koji je kao trener doveo momčad do zlata. Zahvaljujući njemu naša studentska momčad izuzetno dobro kotira u Europi, prije dvije godine osvojili smo broncu u Malagi, lani srebro u Rotterdamu i sad u Poznanju zlato. Dižemo se zahvaljujući njemu – aplaudira Mavrović.

Uče od najboljeg

Veleučilište u kojem se 'Irokez' brine o sportašima može biti primjer visokoškolskim institucijama koje ulažu u sport. Imaju uspjeh, ali i 'frontmena' koji se brine o sportašima studentima. I od kojega mogu naučiti. Radi li se o preslici američke studentske sportske priče?

– Tako je, važno je da vrhunski sportaši imaju priliku završiti i fakultet, kako bi imali egzistenciju i nakon što završe sportske karijere. Trudim se biti blizak studentima, nije mi teško provesti s njima vremena koliko god treba, a u ovom se poslu zaista dobro osjećam. Na VERN-u imamo muške i ženske ekipe u košarci, rukometu, odbojci, natječemo se u tenisu, stolnom tenisu, plivanju...

Dogodine vas u Zagrebu i Rijeci čekaju Europske sveučilišne igre. Zagreb i Rijeka su domaćini, pripremate li teren za medalje?

– Vjerujem da u futsalu i košarci imamo dogodine veliku šansu osvojiti zlata... – dodaje Mavrović.

Padali prvaci država

Svestrani Matija Đulvat, osnivač, sportski direktor, predsjednik i kapetan Futsal Dinama, dokazao se i kao – trener. On je sveučilišnu momčad doveo do trona.

– Dečkima svaka čast! Nakon ispita, otišli smo na pripreme na Murter, sad i na prvenstvo, svi su četiri tjedna trenirali i radili od jutra do navečer. I zaslužili smo to zlato! Konkurencija je bila vrlo jaka. Pobijedili smo Nijemce, Portugalce, Francuze, Ruse... Treba znati kako su mnogi od tih prvaci svojih država. Primjerice, slavnu parišku Sorbonu, s kojom se naše veleučilište ne može mjeriti, pobijedili smo! Oni su nam lani uzeli zlato u finalu, a sada smo ih nadvisili. Bio je gušt...

>> Mavrović: Ideja o povratku u boks nije se ugasila

Komentara 2

GM
Gusta magla
11:36 13.08.2015.

Svestrani Matija Đulvat je uvjek tamo gdje su novci.....probajte ga pitati za savjet ili da za neku siću vodi momcad pa da vidite odgovor.Dizete ga u nebesa a on osim sto prima placu u SDP-u jos debelo naplacuje i te komunisticke projekte kao studentska natjecanja i Fucal Dinamo.

GM
Gusta magla
11:36 13.08.2015.

Svestrani Matija Đulvat je uvjek tamo gdje su novci.....probajte ga pitati za savjet ili da za neku siću vodi momcad pa da vidite odgovor.Dizete ga u nebesa a on osim sto prima placu u SDP-u jos debelo naplacuje i te komunisticke projekte kao studentska natjecanja i Fucal Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije