Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas s Češkom

Mato Stanković: Nije samo Capar plakao, svima su nam suze krenule

Mato Stanković
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
31.01.2014.
u 10:45

– Česi su po rejtingu bolji od nas. U zadnjih deset godina pobijedili smo ih samo jednom, i to na Euru 2012. u skupini

Remi sa Španjolskom (3:3) u prvom kolu EP-a po mnogima je jedna od najboljih utakmica hrvatske malonogometne reprezentacije u povijesti. Barem kada je riječ o prvom poluvremenu. Jer razlika u kvaliteti ovih dviju momčadi, odnosno u logistici, kvaliteti lige, novcu koji primaju igrači, nemjerljiva je.

– Znali smo da nam na postavljenu zonu ne mogu ništa. No nije mi čak ni rezultat toliko važan koliko činjenica da smo s njima igrali ravnopravno. U drugom dijelu malo smo pali fizički. No odlično smo ih proučili i tu je veliki posao odradio moj pomoćnik Marinko Mavrović. Gotovo svaku njihovu akciju rezali smo i analizirali na DVD-u. Iznenadili smo ih organiziranim izlaskom iz presinga u prvom dijelu – kazao je hrvatski izbornik Mato Stanković.

Capar mislio odustati

Nakon sraza sa Španjolcima emocije u svlačionici bile su snažne. Matija Capar priznao je da je “plakao kao malo dijete”.

– On je bio na pragu odustajanja od nogometa zbog teških ozljeda koje je imao. Na kraju mu se sve savršeno poklopilo. I stoga je nevjerojatna simbolika da baš on postigne pogodak kojim smo izborili remi protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi. No nije samo on plakao, svima nama su došle suze na oči! Ne igraš takvu utakmicu svaki dan. Nevjerojatno je koliko smo se približili Španjolcima u toj utakmici – kaže Stanković.

Čehe u deset godina svladali samo jednom

Hrvatska danas (18.30, Eurosport) igra drugu utakmicu na Euru, i to protiv Češke. Porazom bi Hrvatska vjerojatno ispala, ali i remi bi joj trebao biti dovoljan jer očekuje se da Češka neće pobijediti Španjolsku, a dvije momčadi iz skupine idu u drugi krug. Ondje se naša skupina križa s onom u kojoj su Slovenija, Italija i Azerbajdžan.

– Česi su po rejtingu bolji od nas. U zadnjih deset godina pobijedili smo ih samo jednom, i to na Euru 2012. u skupini – zaključio je Stanković.

>> Grcić: Česi su naši stari znanci, a navijače molim da nas bodre

Komentara 1

Avatar BP-11
BP-11
11:49 31.01.2014.

Ne trebate dečki plakati jer odigrali ste viteško i nezaboravno. Svaka čast i veselje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije