Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka

Matjaž Kek počeo čistiti: Gavranović je bivši, na Acostyja se može računati

Mario Gavranović
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell
1/5
01.10.2017.
u 09:53

U Rijeci već dulje nešto ne valja. Keku postaju problem igrači koji su već dulje vrijeme u klubu, traži rješenje za efikasniju igru.

Zašto protiv Milana Gavranović nije igrao ni minute? Zbog informacije liječnika, s treninga ili loše forme?, bilo je pitanje treneru Keku nakon utakmice. Odgovor je bio kratak i dovoljno jasan:

– I jedno i drugo i treće.

Postao crna ovca Rijeke?

Mario Gavranović bio je jedan od velikih junaka u najtrofejnijoj Rijekinoj sezoni u povijesti, s naročitim doprinosom u varaždinskom finalu Kupa kad je nemilosrdno kažnjavao svako spavanje Dinamove obrane – bilo je 3:1 za Rijeku uz njegova dva pogotka. Tad je bio baš onakav kakvog ga pamtimo kad smo ga prvi put gledali, u prijateljskoj utakmici s Hrvatskom u Splitu koju je tada vodio Igor Štimac. Bilo je 2:4, a Gavranović je bježao poput Owena i kažnjavao. Njegovo iskustvo iz Bundeslige i Lige prvaka bilo je značajno za Rijeku u ključnoj rundi kvalifikacija, protiv Salzburga, jedan njegov pogodak uspio ju je prevesti na sljedeću razinu. I to je otprilike bio kraj.

Mario Gavranović
1/20

Protiv Olympiakosa je puška zatajila, do pregovora o novom ugovoru nije došlo, ali zato jest do pregovora s Dinamom. Klub je odbio prodaju, Kek je rekao „svatko nosi svoj križ“ i krenulo se dalje, ali s prevelikim pukotinama. Naizgled je sve bilo isto, igrao bi od početka utakmice, jurnjavom stiskao obranu, ali golovi su počeli zaobilaziti Gavranovića u svim jačim utakmicama, u pobjedama (Hajduk 2:0) i porazima (AEK 1:2). Je li postao crna ovca u svlačionici znaju samo oni unutra, ali dojam je da je klupa na San Siru bila samo logičan slijed svega u posljednje vrijeme. Vjerojatno se s obje strane sad već jedva čeka rastanak.

Črnic izborio jedanaesterac

I logično je stoga ići na igrače koji ostaju. Puljić nikad nije igrao utakmicu takve razine, pa je možda zato i prebrzo završio kolosalnu priliku u kojoj se našao pred Donnarummom. Bar se našao. A najviše je snage i moći opet pokazao Acosty. Zabio je Milanu na način na koji obično naše momčadi primaju golove vrativši Rijeku u igru silnom upornošću. Od njega bi Kek mogao dalje dobiti još više. Drukčiji je od većine, iskače iz sustava i to ne mora biti loše.

Općenito je ta utakmica u Milanu pokazala da Rijeka ima dosta rezerve u kadru jer su preokret donijeli Acosty i Črnic koji je izborio jedanaesterac.

– Pustimo igrače koji su tek tri tjedna s nama. Problem vidim drugdje, u onima koji su dugo tu – kaže Kek.

Očito, Kek kod nekih „senatora“ ne vidi značajniji pomak na razini koja to traži puno više nego HNL. Sam zna najbolje, ali možda bi pomoglo i neko miješanje karata kako bi pronašao one “najgladnije” u svlačionici. Najviše se ljutio zbog završnice, ali nije problem tih zadnjih deset minuta iz akcijskih filmova s odlučujućim pogotkom Cutronea jer ih je Rijeka dobila s 2:1. Problem je onih 80 minuta do tada u kojima je gubila 0:2 Previše s obzirom na to koliko se Milan nudio. Ne mogavši riješiti odlazak Andrijaševića, Kek je to radno mjesto u momčadi – ukinuo. Brojnim promjenama na San Siru pokazao je da i dalje traži rješenja za efikasniju igru.

Komentara 4

AB
Abendblatt
10:13 01.10.2017.

Sad mu je otvoren put u Dinamo.

DH
dalibor.hren
13:44 01.10.2017.

Da nije bilo Gavranovića i Andrijaševića, Rijeka bi sad bila tamo gdje će biti i sljedeće godine. Franka ste pustili, Gavranovića ne i to se zove boomerang!

DU
Deleted user
11:08 01.10.2017.

a di će sad 3x puta možete pogađati 2x namjerno fulati ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije