Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi tekvondaši

Matiji Črepu europsko zlato, na tronu i juniori splitskog Marjana

Foto: Privatna arhiva
1/5
14.03.2019.
u 12:49

Sjajne rezultate ostvario je i zagrebački klub ION čiji su predstavnici nastupili u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. U ekipnoj juniorskoj konkurenciji ION je bio treći.

Skupina mladih hrvatskih tekvondaša ovih se dana s nekoliko trofeja vratila iz Grčke. Solun je bio mjesto sa snažnim hrvatskim štihom, na Europskom klupskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore.

Među 2000 natjecatelja i 148 klubova Hrvatska je bila iznimno dobro zastupljena. Nastupili su naši tekvondaški klubovi Dubrava, Fox, Pantera, Omega, Metalac, Orion, DIV Knin, Olympic Knin, Susedgrad Sokol i Marjan iz Splita koji je u ukupnom poretku juniora zauzeo prvo mjesto.

Sjajne rezultate ostvario je i zagrebački klub ION čiji su predstavnici nastupili u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji...

U ekipnoj juniorskoj konkurenciji Taekwondo klub ION bi je treći.

– Matija Črep europski je klupski prvak, Lana Rogar europska je klupska viceprvakinja, Nika Črep i Rhea Đokić su brončane. Manje sportske sreće imali su Fran Šerer i Patrik Pavleković, koji su tijesnim rezultatima izgubili tek u kvalifikacijskim borbama. Ovakvi rezultati ujedno su i kvalifikacije za juniorsko i kadetsko prvenstvo Europe koje će se održati krajem godine – kazao je trener ION-a Ivan Petošić.

Govorio je Petošić o klubu ION.

– Mi smo mladi klub koji trenutačno okuplja najveći tekvondo kolektiv na području Novog Zagreba. Među najuspješnijim smo klubovima u Hrvatskoj. Sportaši i natjecatelji našeg kluba postižu odlične rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. U klubu trenutačno trenira više od 100 članova, među kojima su državni reprezentativci i prvaci u svim uzrastima, prvaci Zagreba te osvajači medalja s europskih prvenstava – kaže Petošić.

Taekwondo klub Ion osnovan je 2013. godine. Osim dvorane na Velesajmu, ION je aktivan na još tri lokacije, u dvorani O. Š. Kajzerica, dvorani O.Š. Većeslava Holjevca u Sigetu te u dvorani Američke škole na Bundeku.

Također, u klubu rade i profesori kineziologije Aleksandar Rajković i Matija Eršek.

Petošić je istaknuo je neke od poteškoća.

– Kao i u brojnim ostalim sportovima u Hrvatskoj, financiramo se isključivo mjesečnim članarinama te pojedinačnim donacijama. Razumljivo je stoga zašto je izrazito teško financirati sve veće klupske projekte. Stoga, stalno smo u fazi traženja kontinuirane financijske potpore da bismo svojim sportašima omogućili najbolji razvoj – istaknuo je Ivan Petošić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije