Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak Mateo

Kovačić demonstrirao vrhunsku klasu: Mi smo rođeni za Ligu prvaka!

Mateo Kovačić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
07.03.2018.
u 07:23

I Mateo je u svome najvažnijem nastupu za Real izvan Španjolske, pod hipotekom dvojnika dirigenta igre Luke Modrića, demonstrirao vrhunsku klasu

Statistika je egzaktna i Zidane zapravo nije mogao pogriješiti: kad god je, u dosadašnjih 16 nastupa, od prve minute u Ligi prvaka postavio Matea Kovačića, Real Madrid nije bio poražen (14 pobjeda, 2 remija).

I Mateo je u svome najvažnijem nastupu za Real izvan Španjolske, pod hipotekom dvojnika dirigenta igre Luke Modrića, demonstrirao vrhunsku klasu. Sve je u njegovu nastupu bilo odrađeno majstorskim stilom i uvjerljivom izvedbom, bez pretjeranoga samoisticanja i bez zrna rizika, ali upravo onako kako mu je bilo nacrtano.

Mateo Kovačić
1/15

– Sjajan osjećaj! Bila je teška utakmica, PSG igra lijep nogomet, a mi smo igrali kvalitetno. Oni su imali veći posjed, a mi smo bili vrlo agresivni. Kad ovako igramo, teško nas je pobijediti. Nevjerojatno je kako igramo drugačije u Ligi prvaka. Kao da smo rođeni za Ligu prvaka – istaknuo je Mateo Kovačić.

Branitelj naslova u Ligi prvaka Real Madrid još je jednom protiv Parižana demonstrirao autoritet i pogocima Cristiana Ronalda u 51. minuti i Casemira u 80. minuti (za PSG zabio Cavani u 71.) prokrčio put u četvrtfinale. Zadivljujuća galaksija kojom raspolaže Zidane ponovno se nameće kao najveći favorit za osvajanje ovoga natjecanja, s obzirom na činjenicu kako je pariške milijunaše u stanju deklasirati gotovo s B-garniturom, s Kovačićem, Vazquezom i Asensiom u naslovnim ulogama, odnosno s Kroosom, Modrićem, Iscom i Baleom na klupi.

Verrattijev treći crveni

Real Madrid u najstresnijim situacijama najčešće će se osloniti na nadahnuće i neumoljivost Cristiana Ronalda, prvoga igrača u povijesti ovoga natjecanja koji je dosegnuo brojku od čak 53 pogotka u gostima, a usto je drugi igrač, poslije Van Nistelrooya, koji je bio strijelac u devet utakmica zaredom u Ligi prvaka (ukupno 14 pogodaka).

Posao Realu sinoć je olakšala i nezrelost i nepromišljenost iskričavoga Talijana Verratija koji je u 66. minuti, zbog prigovora, natjerao suca Brycha da mu pokaže drugi žuti, odnosno crveni karton. Verratti očito ne reagira najbolje pod pritiskom velike utakmice budući da je od posljednja četiri crvendaća Parižana u ovom natjecanju on dobio čak - tri!

Real Madrid od sinoć ima još jednoga rekordera, kapetana Sergija Ramosa, jedinoga igrača koji je u Ligi prvaka skupio čak 33 žuta kartona. Sergio po običaju mučki klepi po nozi, i onda teatralno prstom pokazuje prema lopti; naravno da Felix Brych ne nasjeda na takve podvale...

– Sretni smo jer smo kao momčad odlično odradili posao. Ponovno ćemo vratiti odlično raspoloženje. Zidaneova priprema utakmice bila je vrlo dobra. Napali smo ih i nanosili im štetu. Nadamo se da će nas sreća pratiti na putu prema našem konačnom cilju. Nakon isključenja Verrattija, lakše smo kontrolirali igru – naglasio je Sergio Ramos.

PSG prekinuo je sinoć svoj nevjerojatan niz neporaženosti na Parku prinčeva od 51 utakmice i već se počelo nagađati kako će arapski vlasnici u sljedećoj sezoni posegnuti za novim trenerskim rješenjem.

Unai Emery potpuno je podbacio u najvažnijem ispitu sezone, pa se špekulira kako će šeik tražiti novoga trenera koji već ima iskustvo osvajanja Lige prvaka. Kao najlogičnije rješenje nameće se Mourinho, kojemu vlasnici Manchester Uniteda, još manje navijači, više nisu naklonjeni.

Casillasov rekord

Liverpool i Porto u svojoj su revijalki na Anfieldu odigrali samo 0:0, uz punu minutažu našeg reprezentativca Dejana Lovrena, koji će prvi put zaigrati u četvrtfinalu Lige prvaka. Osim njega, Luke i Matea, tamo još očekujemo Mandžukića s Juventusom i Rakitića s Barcelonom.

Trenera Liverpoola Jürgena Kloppa pitali su priželjkuje li ogled s nekim od engleskih klubova u četvrtfinalu. Potencijalno, nude mu se čak četvorica.

– Nije me briga, ne priželjkujem nikoga. Ako prođe svih pet engleskih klubova, neizbježno ćemo nekoga od njih izvući. Ovo nije bila pretjerano uzbudljiva utakmica. Kontrolirali smo igru, bili smo ozbiljni, sačuvali mrežu, dali nekim momcima minutažu. Rijetke su ovakve utakmice, bez pogodaka, u eliminacijskoj fazi – kazao je Klopp, finalist Lige prvaka s Borussijom Dortmund 2013. godine.

Liverpool se pak plasirao u četvrtfinale prvi put nakon devet godina, dok je legendarni vratar Porta, 36-godišnji rekorder natjecanja Iker Casillas, po 56. put sačuvao mrežu netaknutom u utakmici Lige prvaka.

Mateo Kovačić
1/6

Komentara 16

MK
mksdk
07:36 07.03.2018.

Bravo Mateo. Potpuno zasluženo si u najboljem klubu na svijetu.

BU
Bubalamala
08:47 07.03.2018.

Realova postava sa Asensiom iVaskesom značila je igru visoke brzine pa su Parižani ostali zapanjeni.Mateo je odlično obavio postavljeni mu zadatak i njemački reporter ga je u više navrata pohvalio a poslije utakmice dao je intervju na njemačkom jeziku .!

Avatar southman
southman
07:56 07.03.2018.

Ekipa koju će svi željeti izbjeći u četvrtfinalu je definitivno Real na čelu sa Ronaldom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije