Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Bayern u Londonu potopio Chelsea, Napoli i Barcelona remizirali

Bayern u Londonu potopio Chelsea, Napoli i Barcelona remizirali
Foto: Reuters/Pixsell
25.02.2020. u 22:55

Prvim utakmicama osmine finala u Londonu i Napulju nastavljeno je natjecanje u Ligi prvaka. Na Stamford Bridgeu nogometaši Bayerna pobijedili su Chelsea s 3:0.

Strijelci za Bavarce bili su Gnabry (51. i 54.) i Lewandowski (76.). Od 84. minute Chelsea je igrao s igračem manje, Alonso je dobio crveni karton zbog udaranja Lewandowskog bez lopte.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Napoli - Barcelona

Bayern
1/5

U drugom susretu Napoli je kod kuće protiv Barcelone igrao 1:1. Strijelac za Napoli bio je Mertens (30.), a za katalonsku momčad zabio je Griezmann (57.).

Nogometaši Barcelone prošli su teško gostovanje u Napulju. Prvo poluvrijeme nije bilo za nogometne sladokusce, Barcelona je uglavnom držala loptu u svojim nogama, ali Katalonci su bili poprilično nekonkretni.

Trener Napolija Gennaro Gattuso prije susreta sipao je komplimente na račun gostujućeg stratega, rekao je da mu se sviđa što je Quique Setien vratio Barcin duh, ali navijači katalonskog kluba s time se vjerojatno ne bi složili. Jer igra njihove momčadi bila je poprilično spora, a nedostajalo je i okomitosti.

Da stvar za njih bude gora, domaćin je u 30. minuti poveo. Firpo Junior je pogriješio,  Zielinski mu je uzeo loptu i dao za Mertensa koji fantastičnim udarcem ‘para mrežu’.

Bio mu je to 122. pogodak u dresu Napolija u svim natjecanjima, čime se izjednačio s Marekom Hamšikom na prvom mjestu liste strijelaca u povijesti kluba. Usporedbe radi, iza njih je sa 115 golova veliki Diego Armando Maradona.

Raketa prvi zamijenjen

Početak nastavka sličio je na prvo poluvrijeme pa je trener gostujuće momčadi posegnuo za izmjenom i već u 56. minuti izvadio Ivana Rakitića i uveo Arthura.

Mora se priznati da hrvatski reprezentativac nije pružio partiju na kakve nas je godinama naviknuo u dresu katalonskog kluba.

I samo minutu kasnije Barcelona je izjednačila. Busquets je sjajnom dubinskom loptom izbacio obranu Napolija, Samedo utrčao u prostor i asistirao Griezmannu.

Francuz nije imao težak posao i postigao je svoj 14. gol ove sezone, drugi u Ligi prvaka. Zanimljivo, bio mu je to prvi gostujući pogodak u ovom natjecanju nakon čak tri godine odnosno gola Bayeru u dresu Atletica. Bilo je to u veljači 2017. godine!  

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Bayern
1/17

Uoči druge utakmice, one između Chelseaja i Bayerna, nogometni zaljubljenici trljali su ruke jer su njihovi prethodni susreti nagoviještali golijadu.

Naime, u posljednja četiri njihova međusobna dvoboja u svim natjecanjima postignuto je 17 pogodaka, što je više od četiri gola po utakmici.

Prvo poluvrijeme nije odavalo dojam da bi se takvo što moglo ponoviti jer je završilo bez pogodaka, ali u nastavku se ipak otvorilo. Bayern, koji je i u prvom dijelu bio bolji, u razdoblju od samo tri minute - od 51. do 54. minute - postigao je dva krasna pogotka, a u obje akcije sudjelovali su Gnabry (oba puta strijelac) i Lewandowski.

Kovačić se nije istaknuo

Njemački reprezentativac ove je sezone postigao šest pogodaka u Ligi prvaka, a zanimljivo je da je svih šest golova postigao u Londonu. Četiri komada zabio je Tottenhamu, a sinoć, eto, i dva Chelseaju.

U 76. minuti i sam Lewandowski se upisao u listu strijelaca nakon još jedne sjajne akcije Bavaraca. Bio mu je to 39. gol ove sezone, od čega ih je 11 postigao u Ligi prvaka te je vodeći strijelac.

Također valja istaknuti da mu je to ukupno 64. gol u ovom natjecanju, čime se izjednačio s Benzemom na četvrtom mjestu najboljih strijelaca svih vremena.

Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta u dresu Bayerna, ali osim po točnim predajama lopte nije se previše istaknuo.

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije