Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE U Primoštenu održano Prvenstvo Hrvatske za krstaše

Mate Arapov i Karlo Kuret sa svojim posadama slavili naslove prvaka

11.11.2008.
u 17:05

Nakon što dva dana nisu mogli ploviti zbog nepovoljna vremena, konačno su u subotu u primoštenskom akvatoriju održana tri plova na Prvenstvu Hrvatske za krstaše.

Ta tri plova bila su dovoljna da dobijemo nove državne prvake. U klasi velikih brodova u konkurenciji 23 posade najbolja je bila ona Mate Arapova, splitskog Mornara na brodu Teuta. Drugi je Marin Mišura na jedrilici Oli (Kaštela), a treći Dario Kliba (Croatia Opatija) sa svojom posadom na brodu Nude.

U konkurenciji manjih borodova zlatnu medalju osvojila je posada jedrilice Squalo Bianco s Karlom Kuretom (Labud, Split) za kormilom, srebrna je bila posada Mistika s Mladenom Pivčevićem (Labud), a brončana Squalo Bianco s Franom Barbieriem (Croatia Opatija).

Prva dva dana zbog nepovoljna vremena uopće se nije jedrilo. Prvoga dana vjetra uopće nije bilo, drugoga dana posade je s regatnog polja potjerala nevera. Tek je u subotu, trećeg dana, jedriličare poslužilo vrijeme. Prvi plov odradili su po prilično slabu vjetru koji je puhao brzinom oko tri čvora, ali se kasnije pojačavao pa je za drugog plova puhao brzinom do sedam čvorova, a u zadnjem plovu deset.

Tako Mate Arapov, koji je osvajao brojne medalje jedreći u klasi laser, postiže dobre rezultate i na velikim krstašima. Nakon što vizu za prošle Olimpijske igre u Pekingu nije uspio izboriti u klasi laser, pokušao je jedreći s Ognjenom Ujevićem u klasi zvijezda. Ni tako nije osigurao plasman, ali je zato osvojio naslov prvaka u toj klasi na državnom prvenstvu koje se održalo u Zadru sredinom listopada. Pribrojimo li mu i ovaj naslov, ispada da je Arapov aktualni državni prvak u dvjema klasama te višestruki bivši prvak u laseru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije