Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mastercard nastavlja pružati snažnu podršku ženama u sportu

Mastercard nastavlja pružati snažnu podršku ženama u sportu
27.05.2019.
u 11:58

Ženski nogomet je trenutno vodeći sport među mlađim ženama i predviđa se da će njegova popularnost nastaviti rasti kroz uspjeh klupske igre i pojave 'super talenata' na svjetskoj sceni

Mastercard je jedan od najaktivnijih sponzora velikih sportskih događaja širom svijeta, a sve jači naglasak stavlja na podršku ženskom nogometu. Na taj način kompanija šalje snažnu poruku o ravnopravnosti spolova u sportu jer je Mastercard dugogodišnji zagovornik različitosti, uključivosti i očuvanja integriteta u sportu.

Mastercard je već 25 godina glavni sponzor ženskog nogometa

Kako ženski nogomet postaje sve profesionalniji i konkurentniji, Mastercard smatra kako je upravo sada pravi trenutak za ulaganje u klubove i igračice te najdirektniji način pomaganja ženskom sportu. Mastercardova najnovija investicija – u klubove Arsenal Football Club i Olympique Lynonnais i brojne nogometašice-ambasadorice – prepoznaje žene koje igraju nogomet i podržava njihove klubove te je osmišljena da pomogne u njihovu razvoju, ali i privuče široki spektar navijača i entuzijasta koji su ljubitelji ovog sportskog natjecanja.

Nogometni klub Olympique Lyonnais je upravo postao europski ženski prvak i to rekordni šesti put u osmom uzastopnom finalu lige. Također, klub je osvojio dvostruku titulu (francuski nacionalni kup i prvenstvo) i svoj 13. po redu naslov prvaka.

Mastercardova ambasadorica kluba Olympique Lyonnaisa je Ada Hegerberg, napadačica Olympique Lyonnaisa i prva ikad dobitnica nagrade Ballon d’Or Feminine u 2018. Ballon d’Or je godišnja nagrada koja se dodjeljuje najboljem muškom igraču na svijetu, a  dodjeljuju se od 1956. godine. Hegerberg se kao ambasadorici pridružuju suigračice Kadeisha Buchanan, braničica Olympique Lyonnaisa i kapetanica kanadskog nacionalnog tima; Saki Kumagai, defanzivka Olympique Lyonnaisa i kapetanica japanskog nacionalnog tima; i Wendie Renard, kapetanica Olympique Lyonnaisa i bivša kapetanica francuske nacionalne reprezentacije koja je igrala u svih šest klubova europskih prvenstava.

Arsenal Women FC je aktualni prvak ženske super lige (WSL) te su osvojili ligu rekordnih 12 puta od ukupno 17 natjecanja.

Alex Scott koja je igrala za Arsenal i engleski nacionalni tim, žena godine prema uglednom časopisu Financial Times, dobitnica MBE nagrade i prva žena analitičarka za muški nogomet će biti Mastercardova vodeća ženska ambasadorica za nogomet.

„Velika mi je čast pridružiti se Mastercardu u podržavanju i zagovaranju sportašica kako bi ostvarile karijeru u svim područjima profesionalnog sporta. Oduševljena sam na ovaj način pružiti podršku razvoju ženskog nogometa ”, izjavila je Scott.

Ovim jakim i utjecajnim igračicama pridružuje se i kapetanica Pernille Harder, napadačica VfL Wolfsburga i kapetanica danske nacionalne reprezentacije; i Sam Kerr, napadačica Chicago Red Starsa i kapetanica australske nacionalne reprezentacije.

„Vjerujemo da brandovi koji se povežu sa strastima svojih korisnika postaju relevantniji, pouzdaniji i integrirani u živote ljudi“, rekao je Raja Rajamannar, direktor marketinga i komunikacija u kompaniji Mastercard. „Značajnim ulaganjem u ženski nogomet, kao profesionalni i utjecajni sport, imamo priliku izravno utjecati na živote sportašica i pomoći u izgradnji održivih programa kojima djevojke i žene širom svijeta mogu težiti.“

Mastercardova premium sponzorstva uključuju brojna svjetska sportska događanja i organizacije kao što su Roland-Garros, The Australian Open, UEFA Champions League, PGA TOUR®, Major League Baseball, Rugby World Cup, The Open, Copa América, League of Legends Esports i brojne druge. Mastercard uz pomoć partnerstava kreira Priceless iskustva i Priceless iznenađenja kako bi korisnici kartica mogli doživjeti sportska natjecanja i igrače koje vole na poseban način.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije