Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Martić najavio okršaje s Australijom i Mađarskom: A tko će uz Čilića nastupiti?

Zagreb: Konferencija za medije uoči završnog turnira Davisova kupa u tenisu
Tomislav Miletic/PIXSEL
23.11.2021.
u 17:24

"Australija je jako dobra momčad i prilično ujednačena. Izbornik Lleyton Hewitt ima velik broj igrača na raspolaganju i vidjet ćemo koga će staviti u pojedinačnim mečevima"

Izbornik hrvatske muške teniske reprezentacije Vedran Martić zadovoljan je tijekom priprema za nastup na završnici ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa, odnosno dvoboja protiv Australije u četvrtak, odnosno Mađarske u nedjelju u Torinu.

"Sve se dobro razvija. Dobro treniramo i danas smo prvi put prešli u dvoranu u kojoj će se susreti Davis Cupa i igrati. Momci su dobro raspoloženi, svi su zdravi i čekamo početak natjecanja", rekao je Martić kojem će ovo biti drugo vođenje reprezentacije, ali prvo na završnom turniru jer je dosada samo u ožujku prošle godine bio je izbornik u susretu protiv Indije u Zagrebu.

Sadašnji sustav igranja u Davis Cupu donosi dva pojedinačna meča na dva osvojena seta i jedan meč parova. Hrvatska je stoga u prilično komfornoj situacijai jer u sastavu ima prvi par svijeta Nikolu Mektića i Matu Pavića.

"Sigurno je dobro imati u momčadi Matu Pavića i Nikolu Mektića. Svaki izbornik bi poželio imati takav par u svom sastavu. Vodeći su par svijeta, osvojili su Olimpijske igre, Wimbledon i još mnogo turnira, tako da je sigurno da sam zadovoljan što su u timu", dodao je Martić.

Rok za konačnu prijavu sastava za susret Hrvatske i Australije je u srijedu u 11 sati. Treninzi u Torinu odlučit će tko će uz Marina Čilića igrati u pojedinačnim mečevima.

"Treniramo i pripremamo se, ali nam je ostalo još vremena. Odluku o tome tko će igrat ću donijeti neposredno prije roka", izjavio je Martić koji je rekao ponešto i o prvom suparniku Australiji.

"Australija je jako dobra momčad i prilično ujednačena. Izbornik Lleyton Hewitt ima velik broj igrača na raspolaganju i vidjet ćemo koga će staviti u pojedinačnim mečevima. Vjerujem da je Alex de Minaur siguran izbor, a za drugu ploču glavni kandidati su John Millman i Aleksej Popyiin. U paru su također jako dobri, imaju Johna Peersa, a sad im je stigao i ljevoruki Alex Bolt. Momčad je dosta dobra i izjednačena, pa naši momci moraju odigrati svoj najbolji tenis. Nadam se da ćemo ih uspjeti pobijediti".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije