Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Tajland Open

Martić ispustila šest break lopti i već završila nastup

Petra Martić
Foto: Pixsell/Reuters
11.02.2020.
u 15:39

Bio je to Petrin peti meč ove godine i treći poraz nakon što je ranije ispala u drugom kolu Australian Opena i turnira u Aucklandu

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA Tajland Opena koji se igra u Hua Hinu. Izgubila je od Kineskinje Xiy Wang sa 3:6, 4:6.

Bio je to Petrin peti meč ove godine i treći poraz nakon što je ranije ispala u drugom kolu Australian Opena i turnira u Aucklandu.

Nažalost, protiv 11 godina mlađe i 119 mjesta slabije rangirane tenisačice, Martić nije uspjevala pronaći pravi ritam i iskoristiti brojne prilike koje je imala.

Ključni trenutak prvog seta dogodio se u šestoj igru u kojoj je mlada Kineskinja oduzela servis svojoj suparnici stigavši do vodstva 4:2.

Wang je kod rezultata 5:2 imala još jednu break loptu, ali je Martić uspjela osvojiti gem. Hrvatska tenisačica se u idućem gemu mogla vratiti u set, imala je dvije break lopte, ali nije uspjela i Kineskinja je nakon 37 minuta igre dobila set rezultatom 6:3.

Wang je na samom otvaranju drugog seta ponovo oduzela servis suparnici i povela 1:0.

Martić je imala priliku za ekspresni povratak, break loptu za 1:1, ali se Wang izvukla i povela 2:0. Martić je imala break lopte i pri rezultatu 2:1 i 3:2, te čak dvije kod rezultata 5:4, ali nikako nije uspjevala napraviti taj ključni korak.

Na koncu je završila meč sa šest ispuštenih break lopti, dok je Kineskinja iskoristila dvije od tri.

Bio je to prvi međusobni susret između 29-godišnje Petre, koja je trenutačno 15. tenisačica svijeta i 11 godina mlađe Kineskinje koja se nalazi na 134. mjestu WTA ljestvice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije