Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Marković protiv Jovanovića u pomoć zove Uefu!

\'sport.....moskva......06.09.2006. moskva - stadion lokomotive/ utakmica rusija-hrvatska/markovic snimo: marko lukunic\'
Foto: Pixsell
1/3
28.02.2012.
u 12:15

– Nisam razgovarao s Ćorlukom, igrat će gdje stožer i ja odlučimo! – rekao je izbornik Slaven Bilić

Uoči prijateljskoga dvoboja sa Švedskom u srijedu na Maksimiru (20.30 sati) hrvatska nogometna reprezentacija odradila je još jedan sponzorski "poslić", potpisan je ugovor s Hyundaijem na tri godine, a ta će tvrtka Hrvatskom nogometnom savezu na korištenje ustupiti osam automobila.

"Svjedok" na potpisivanju ugovora bio je i izbornik Slaven Bilić koji je analizirao sutrašnjeg protivnika.

– Za nas je dvoboj sa Švedskom vrlo važna utakmica jer su oni najsličniji Ircima (prvi protivnici Hrvatske na Euru, nap. a.). Moramo im parirati u trci i agresivnosti, u čemu su najjači. Ako to uspijemo, tada će do izražaja doći i naša kvaliteta – smatra Bilić koji sponzorske obveze svodi pod kategoriju obaveznog.

– Raštrkani smo sponzorskim obavezama, to jest mali problem, ali to je nešto što se jednostavno mora odraditi – ističe izbornik kojega je dočekalo i pitanje o Vedranu Ćorluki i potencijalnom eksperimentu s njim na lijevom boku.

– S Ćorlukom nisam razgovarao, ali igrat će tamo gdje ja i stožer odlučimo – objasnio je Bilić i naglasio:

– Neovisno o tome hoće li stadion biti pun ili ne, motiva nam ne nedostaje. Ovo je zadnja jaka provjera na domaćem terenu, pravi test.

Na potpisivanju ugovora bio je i predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

– Iz Uefe će doći na skupštinu HNS-a. Ministarstvo mora znati što smije, a što ne smije prema propisima Uefe i Fife. Ako ne znaju, pokazat ćemo im! – kaže Marković koji zna i zašto je savez na meti udara.

– Napadaju nas jer smo uspješni. Recite mi, koja je to firma u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina uspješna kao HNS!? Najveće zasluge idu Biliću i igračima, ali i mi ga uspješno vodimo – rekao je šef HNS-a i poentirao:
– Hrvatu je najdraže napasti susjeda kad ima nešto. To se opet pokazuje, smetamo im jer smo uspješni!

No, kad je Markoviću rečeno da hrvatski nogomet nije samo reprezentacija, nego i HNL, u kojemu je rasizam postao popularan (slučaj Belle), predsjednik je odgovorio:

– Savez će pokušati učiniti sve da se na stadionima reagira na pravi način, a to  "hukuće" (!?) li netko, "hukuće" li netko na vrhu tribine, to zaista nije moj problem.

A pod pravim načinom reagiranja, iako je HNS najavio da će prekidati utakmice u slučaju rasizma, Marković ne podrazumijeva takve drastične mjere.

– Ma ne, kakvo prekidanje utakmica!? Pa ne možemo od utakmica raditi cirkus! Treba više djelovati na odgoju, nisu krivi klinci nego roditelji!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije