Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SCHALKE

Da se Pjaca nije ozlijedio, ne bismo ga ni dobili, igrao bi u Juventusu

Marko Pjaca
Foto: Twitter
1/7
11.01.2018.
u 07:32

– Sjajno se me primili, osjećam se kao dio momčadi, kao da sam već dugo ovdje. Puno se radi na pripremama, ali ne fali ni zabave – veli Pjaca

Zasad se može suditi samo po prvim dojmovima, ali oni su još kako pozitivni kad je o dolasku Marka Pjace u Schalke 04 riječ. Zadovoljan je i naš reprezentativac, a zadovoljni su i u Schalkeu.

Sad se pokazalo zašto su odlučili dovesti našeg reprezentativca na posudbu do ljeta, zašto su pristali samo na posudu bez prava potpunog otkupa našeg igrače od Juventusa.

Pjaca čuva mjesto Uthu

Naime, Schalke je potpisao ugovor s dosadašnjim napadačem Hoffenheima Markom Uthom, ali on do ljeta još ima ugovor sa svojim sadašnjim klubom i na njega u Gelsenkirchenu ne mogu računati do tada.

Marko Pjaca
1/6

No, na ljeto će se Pjaca vratiti u Juventus, a na njegovo mjesto doći sadašnji suigrač Andreja Kramarića. Do tada bi naš Marko Pjaca trebao imati svoje mjesto u Schalkeu, a čini se da će ga i imati.

Uostalom, ne bi dolazio u ovaj klub da nije prepoznao kako će imati željenu minutažu s kojom će uhvatiti puno formu i za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i za povratak u Juventus. Njegova želja da ode na posudbu samo govori o Pjaci, o njegovu samopouzdanju i želji da se dokaže, malo je onih koji bi tražili odlazak iz Juventusa na posudbu.

– Razgovarao sam puno s trenerom Domenicom Tedescom, svidjelo mi se kako razmišlja i zato sam izabrao Schalke – kazao je Pjaca koji i sad puno razgovara s trenerom kojeg je zadovoljio svojim debijem na pripremama Schalke.

Uostalom, kad je ušao početkom drugog poluvremena trebalo mu je manje od četiri minute da zabije gol, i to ljevicom, svojom slabijom nogom. I svi su mu igrači skočili u zagrljaj, svi su ga brzo prihvatili.

– Sjajno se me primili, osjećam se kao dio momčadi, kao da sam već dugo ovdje. Puno se radi na pripremama, ali ne fali ni zabave – veli Pjaca koji zna nekoliko riječi njemačkog:

– Samo nekoliko, a s Nastasićem i Konopljankom govorim nekakvu mješavinu hrvatskog, ukrajinskog i engleskog jezika.

Očekivati je da će Pjaca imati svoje mjesto u prvoj momčadi, protiv Genta je igrao jako dobro, plavi iz Gelsenkirchena nastavljaju s prvenstvom 13. siječnja protiv Leipziga.

– Naravno da se nadam da ću igrati, ali vidjet ćemo što će reći trener. Veselim se što puno razgovara sa svima u momčadi. Momčad je u prvom dijelu prvenstva igrala jako dobro, nadam se da ću u nastavku prvenstva pomoći – rekao je Pjaca za službenu klupsku stranicu.

Marka će voditi spomenuti Domenico Tedesco, tek su mu 32 godine i postao je hit, jer je samo godinu dana prvi trener. Mladi je a Schalke drugi, doduše s 11 bodova manje od Bayerna. Postao je popularniji od Juliana Nagelsmanna koji je još mlađi, sad mu je 30, prošle je sezone doveo Hoffenheim do četvrtog mjesta, a sezonu prije klub se borio za ostanak u Bundesligi.

No, Tedesco je sad broj jedan i s Pjacom će pokušati barem obraniti to drugo mjesto ako već ne može očekivati puno kikseva Bayerna da bi ga dostigao. Uz sjajne navijače, nakon dortmundske Borussije najvjernije u Njemačkoj, i Pjaci će biti lakše.

Dečko ima sjajan karakter

– Marko je protiv Genta pokazao nekoliko sjajnih napadačkih akcija, stalno je aktivan i uvjeren sam da će nam pomoći u nastavku prvenstva. Iskreno, da nije bio ozlijeđen u prošloj sezoni, ne bismo ga ni dobili, već bi standardno igrao u Juventusu. Izuzetno je kvalitetan i potpuno spreman. Uostalom, nakon oporavka je igrao za mladu momčad i pokazao kakav je igrač, riječ je o igraču koji uvijek ide 100 posto, a kad i u mladoj momčadi ide isto tako punom snagom, onda pokazuje kakav je karakter – hvalio je Tedesco našeg reprezentativca. Valjda ćemo ga gledati u subotu u Leipzigu.

Marko Pjaca
1/2

Komentara 2

Avatar pittbull
pittbull
08:42 11.01.2018.

Bravo. Samo se ti nama nabrusi za Rusiju. Sretno. 👍

ME
medved12
09:25 11.01.2018.

nisu ni svjesni koliko su sretni samo naprijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije