Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađujuće

Mario Tokić više nije trener Lokomotive!

Lokomotiva - Cibalia 1:3
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
05.12.2017.
u 13:46

Odlazak trenera koji je vodio lokose gotovo dvije godine čudi jer je izboren nastup u polufinalu Kupa, a klub se nalazi na šetom mjestu ljestvice.

Iznenađujuća vijest stigla je iz Lokomotive, Mario Tokić više nije trener zagrebačkog prvoligaša! Odlazak trenera koji je vodio lokose gotovo dvije godine čudi jer je izboren nastup u polufinalu Kupa, a klub se nalazi na šetom mjestu ljestvice.

Prije dva dana Lokomotivu je neočekivano pobijedila Cibalija u Kranjčevićevoj (3:1), a klub s Kajzerice je potom poručio:

- NK Lokomotiva zahvaljuje Mariju Tokiću na dosadašnjem radu u Lokomotivi, te mu želi puno uspjeha u daljnjoj karijeri.

 

Tokić je došao u Lokomotivu kao pomoćni trener pod mandatom Sretena Ćuka u siječnju 2016. godine, nakon Ćukovog odlaska s Kajzerice zbog angažmana u Iranu, vodio je lokose kao glavni trener do dolaska profesora Valentina Barišića, koji je, nažalost, zbog zdravstvenog stanja napustio klupu Lokomotive nakon desetak dana, te je Tokić tada u najosjetljivijem razdoblju, na dan utakmice prvog pretkola Europske lige protiv andorske Santa Colome ponovno preuzeo momčad, u lipnju 2016. godine.

Tokić je uspješno vodio lokose kroz Europska pretkola, davajući sve veću minutažu tadašnjim juniorima Ivanušecu i Majeru, etablirao je pojedine igrače i posložio momčad koju je tada preuzeo Tomislav Ivković nekoliko dana uoči utakmice trećeg pretkola protiv ukrajinske Vorskle.

Tokić je nastavio svoj rad kao pomoćni trener Ivkoviću, koji je nakon 15. kola u studenom 2016. godine napustio Lokomotivu zbog angažmana u Saudijskoj Arabiji. Tako da je Tokić od tada u kontinuitetu vodio lokose kao glavni trener. Od tada je Tokić vodio točno 40 utakmica lokosa, s prosjekom od osvojenih 1.3 boda po utakmici.

 

Komentara 1

IK
Ikonoklast
14:25 05.12.2017.

Znaci, Tokic je novi izbornik, Dalic je vec bivsi. Tokic sada ima sve reference za izbornicko mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije