Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australian Open

Marin bez naslova u Melbourneu! Čilić hrabro 'pao' nakon pet setova

Marin bez naslova u Melbourneu! Čilić hrabro 'pao' nakon pet setova
Foto: Reuters/PIXSELL
28.01.2018. u 12:43


Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi Grand Slam. U finalu Australian Opena najbolji hrvatski tenisač je izgubio od Rogera Federera sa 2:6, 7:6(5), 3:6, 6:3, 1:6. To je Švicarcu šesti naslov u Melbourneu i 20 Grand Slam u karijeri.

Međugorac je loše krenuo u susret. Švicarac je dvaput oduzeo servis našem igraču u poveo s 4:0, a kasnije je set lagano priveo kraju. Međugorac je bio vrlo nervozan u prvom setu te je napravio čak 12 neprisiljenih pogrešaka, a Roger samo tri.

Marin Čilić i Roger Federer
1/11

No u nastavku Marin je podizao ritam igre i sve manje griješio. Imao je naš igrač kod vodstva od 5:4 set loptu, koju je Federer spasio. Drugi set odlučivala je 13. igra u kojoj je Čilić ima dvije set lopte i drugu je, na svom servisu, iskoristio.

U trećem setu Federer je napravio pritisak i kod vodstva 3:2 uzeo je servis Čiliću. Naš tenisač nije uspio uzvratiti pa je Švicarac osvojio treći set sa 6:3. Federer je već na početku četvrtog seta pritisnuo Čilića i odmah mu oduzeo servis. No Marin je uzvratio i izjednačio na 3:3. Podigao je ritam i uspio je još jednom napraviti 'break' i osvojiti četvrti set sa 6:3.

U odlučujućem setu Marin je imao priliku uzeti servis Rogeru, ali nije uspio. Što nije uspjelo Čiliću napravio je Federer. Odmah je napravio 'break' te napravio prednost. kasnije je oduzeo još jednom servis našem tenisači i došao do pobjede.

Federeru je to deveta pobjeda protiv Čilića u njihovom desetom dvoboju. Švicarcu je ovo 20. Grand Slam trofej u 30 finala na najvećim turnirima. Roger Federer je osvojio šesti naslov na Australian Openu, čime se izjednačio s Novakom Đokovićem i legendarnim Australcem Royom Emersonom.

Federer je uz 2000 ATP bodova osvojio i novčanu nagradu od četiri milijuna australskih dolara, dok je Marin Čilić ostao na dva milijuna australskih dolara i 1200 bodova zarađenih plasmanom u finale. Naš će tenisač bez obzira na poraz od ponedjeljka biti treći igrač svijeta.

No Hrvatska ima razloga slaviti u Melbourneu. Mate Pavić u manje od 24 sata izborio je drugi naslov na Australian Openu u parovima.

U subotu je s Austrijancem Oliverom Marachom pobijedio kolumbijski par Cabal - Farah sa 6:4, 6:4, a jutros je s Kanađankom Gabrielom Dabrowskom  nadjačao mađarsko-indijsku kombinacije Babos - Bopanna sa 2:6. 6:4, 11:9.

Marin Čilić i Roger Federer
1/15

Komentara 98

PI
Pierro12
09:07 28.01.2018.

Cijeli svijet gleda, a u finalu tko ?! Hercegovac!!!!! Bravo Hercegovina. Pozz iz Slavonije cijeloj Hercegovini i posebno prijateljima. Uvijek dragoj i posebnoj Hercegovini. Ponos svih Hrvata bila i ostala. Nedaj se Hercegovino. Slavonija te voli i uvijek uz tebe, Hercegovino.

LU
lucio2
12:58 28.01.2018.

Ok cirkus gotov, ajmo doma sad.

Avatar reference
reference
13:00 28.01.2018.

ahahahaaa, sad moze otic u medjugorje pa se slikat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije