Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI GRAND SLAM

Marin Čilić lovi najbolji rezultat u Parizu

'Marin Cilic of Croatia hits a return to Nick Kyrgios of Australia during their men\'s singles match at the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris May 29, 2013. Cilic beat
'VINCENT KESSLER'
30.05.2013.
u 23:15

Ukupan Čilićev omjer u 2013. godini je 18-9, uza zaradu 459.854 dolara, dok Troicki ima skor 12-14. Najbolji posao u Parizu napravio je 2011. godine kada je došao do 4. kola.

Marin Čilić (24) na pragu je izjednačavanja svoga najboljega rezultata u Roland Garrosu iz 2009. i 2010. godine. Pobijedi li danas Srbina Viktora Troickog, ući će u četvrto kolo i za četvrtfinale tući se s pobjednikom francuskoga sraza Tsonga - Chardy. Marina je 2009. godine u Parizu izbacio Murray, a godinu kasnije Del Potro.

Čilić (11. na svijetu) je favorit u igri sa 27-godišnjim Beograđaninom (57.) iako je od njega izgubio posljednja dva meča. Ovo im je prvi dvoboj na zemljanoj podlozi, na kojoj je Čilić ove godine do Pariza dobio samo tri meča na četiri turnira. Roland Garros ga očito inspirira, a mora se priznati i da su mu suparnici do sada bili \"druga liga\".

Ukupan Čilićev omjer u 2013. godini je 18-9, uza zaradu 459.854 dolara, dok Troicki ima skor 12-14. Najbolji posao u Parizu napravio je 2011. godine kada je došao do 4. kola.

Usput, posljednji hrvatski tenisači u četvrtfinalu Pariza bili su Ivan Ljubičić i Mario Ančić 2006. godine. Ljubo je tada došao do polufinala...

Inače, kiša je i jučer prekidala mečeve u Parizu, pa su, među ostalima, na čekanju bili Rafael Nadal i Novak Đoković. Srbin je, iščekujući meč protiv Argentinca Pelle, po Roland Garrosu paradirao s vaterpolskom kapicom Crvene zvezde...

Najzanimljiviji meč današnjega programa u Parizu bit će sraz Rogera Federera i Juliena Benneteaua. Francuz je slavio u njihovu posljednjem međusobnom susretu, u Rotterdamu, a i u Wimbledonu prošle godine bio je nadomak pobjedi.

I dok će se Hrvat i Srbin boriti za osminu finala, Hrvatica i Srpkinja ruku pod ruku love treće kolo u igri parova. Jelena Janković i Mirjana Lučić Baroni igraju protiv francuskoga para Beltrame/Thorpe.

>> Čilić pobijedio Kyrgiosa sa 6:4, 6:2, 6:2 i plasirao se u treće kolo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije