Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Marin Čilić i Borna Ćorić lagano izborili drugo kolo

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
29.05.2017.
u 16:58

Čilić je u 1. je kolu s uvjerljivih 6:3, 6:3, 6:3 nadigrao Letonca Ernestsa Gulbisa, dok je Ćorić sa 7:6 (5), 6:3, 6:2 bio bolji od Francuza Mathiasa Bourguea

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić plasirali su se u 2. kolo Roland Garrosa, Čilić koji je postavljen za sedmog nositelja u 1. je kolu s uvjerljivih 6:3, 6:3, 6:3 nadigrao Letonca Ernestsa Gulbisa, dok je Ćorić sa 7:6 (5), 6:3, 6:2 bio bolji od Francuza Mathiasa Bourguea.

Čilić je do treće pobjede u četvrtom dvoboju protiv talentiranog Letonca koji je posljednjih godina izgubio renking zbog brojnih ozljeda stigao za 101 minutu. Tijekom čitavog dvoboja naš najbolji igrač nije suparniku dopustio niti jednu "break-loptu" uz odličnu igru nakon ubačenog prvog servisa.

Čilić je osvojio 36 od 39 poena igranih na njegov prvi početni udarac. S druge strane, Čilić je oduzimao servis Gulbisu upravo u najboljim trenucima, u prvom i trećem setu jedini "break" ostvarivao je u šestim igrama, dok je u drugom dva puta oduzeo servis Gulbisu. Prvi put u petom gemu za vodstvo 3:2, a onda i u devetom čime je okončao tu dionicu igre u svoju korist.

Čilić će u 2. kolu igrati protiv pobjednika susreta između Rusa Konstantina Kravčuka i Argentinca Federica Delbonisa.

Ćorićev sljedeći suparnik je Amerikanac Johnson
Foto: Reuters/PIXSELL

Ćorić je protiv 23-godišnjeg Bourguea, trenutačno 156. igrača svijeta, do pobjede stigao nakon dva sata i 27 minuta igre. Prvi je set bio neizvjestan, niti jedan igrač nije pokleknuo na svom početnom udarcu iako je Ćorić osigurao tri, a Bourgue jednu "break-loptu", pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break".

U odlučujućoj igri Ćorić je bio u stalnoj prednosti i na kraju ju dobio sa 7-5. U šestoj igri drugog seta Ćorić je napokon "slomio" servis Bourguea i poveo 4:2 te na kraju dobio tu dionicu sa 6:3. Treći je set praktički bio formalnost, Ćorić je još dva puta oduzeo servis Bourgueu i uvjerljivo okončao dvoboj.

Ćorić će u 2. kolu igrati protiv Amerikanca Stevea Johnsona.

Ranije u ponedjeljak Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo turnira tenisačica nakon što je svladala 107. igračicu svijeta Crnogorku Danku Kovinić sa 7:5, 7:6 (4) poslije sat i 54 minute igre, dok je Donna Vekić u 1. kolu izgubila od 34. igračice svijeta Kineskinje Shuai Zhang sa 5-7, 4-6 poslije sat i 56 minuta igre.

 Mlada Dubrovkinja, koja ima negativan omjer protiv Danke Kovinić, na početku meča nije uspijevala pronaći pravu igru, pa je crnogorska tenisačica prva stigla do prednosti oduzetog servisa i vodstva 5:2.

 No, Ana Konjuh je nakon toga preuzela dominaciju i sa dva "breaka" dobila je početni set sa 7:5.

U drugom setu, kod 1-1, Konjuh osvaja servis protivnice, a potom kod vodstva 5:4 servira za meč, ali Kovinić se spašava i izjednačuje na 5:5. Nakon toga set odlazi u tie-break koji je dobila hrvatska tenisačica.

Za Konjuh i Kovinić ovo je bio peti međusobni dvoboj, a Crnogorka je uspješnija s tri pobjede.

Konjuh će drugom kolu igrati protiv bolje iz susreta Francuskinje Alize Lim (259. na WTA listi) i Poljakinje Magde Linette (94. na WTA listi).

Komentara 2

DU
Deleted user
18:50 29.05.2017.

Jako dobro da su lagano prosli bez rasipanja energije; Borna to moze ponoviti i sa Johnsonom :)

Avatar kolovrat
kolovrat
17:28 29.05.2017.

za Marina mi je jasno, ali nisam očekivao laganu pobjedu Borne, pošto se u pravilu muči s ovakvim 100+ ATP protivnicima, ali srećom ovaj put nije bilo problema. protiv Johnsona će biti teže, ali ako bude bio borben i koncentriran može i tu do pobjede, onda u trećem kolu jako teška prepreka vjerojatno i jedan od najboljih zemljaša današnjice, top10 igrač mladi austijranac Dominich Thiem, ali na GS je najvažnije ići korak po korak, isto važi i za Marina, ako tako budu pristupali mogu daleko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije