Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Navijači, dođite zapljeskati Čiliću! Dvorana u Osijeku još nije rasprodana

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.01.2018.
u 08:21

Zanimanje za susret Davisova kupa između Hrvatske i Kanade očekivano je veliko, iako ne poput onoga prije godinu dana kada je u Osijeku gostovala Španjolska i kada je 3000 ulaznica razgrabljeno u samo 24 sata.

Dvorana Gradski vrt spremna je za susret 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Kanade. Organizatori su se pohvalili da bi se već i danas moglo igrati. Četiri dana prije prvog meča zemljana podloga je spremna i na njoj već naveliko treniraju hrvatski i kanadski tenisači, a u srijedu će je okušati i prvi hrvatski tenisač. Naime, finalist Australian Opena i odnedavno treći tenisač svijeta Marin Čilić u utorak navečer priključit će se hrvatskoj teniskoj reprezentaciji u Osijeku gdje su već Borna Ćorić, Viktor Galović, Ivan Dodig i Franko Škugor, ali ne i dvostruki pobjednik Australian Opena u paru Mate Pavić koji je istaknuo da neće igrati za hrvatsku reprezentaciju dok god je izbornik Željko Krajan.

Viktor čeka priliku

Zbog jedinog Slavonca u reprezentaciji, Viktora Galovića, iz njegove rodne Nove Gradiške očekuju se brojni navijači.

Marin Čilić
1/9

- Nažalost, već deset godina nisam bio u Novoj Gradiški, jako bih se radovao kada bi rodbina došla u Osijek - kazao je Viktor koji se s roditeljima prije više od dva desetljeća preselio u Italiju.

U Davisovu kupu debitirao je u rujnu 2017. u susretu s Kolumbijom u Bogoti (pobijedio Alejandra Gonzaleza), no svjestan je da će u Osijeku u prednosti biti Čilić i Ćorić.

- Ne očekujem da ću igrati jer su tu Borna i Marin, ali dat ću sve od sebe na treningu pa kako buide. Ja sam spreman. Ovih tjedan dana u društvu sjajnih igrača za mene je sjajan trening. Još lani sam čak mislio prestati igrati zbog velikih troškova, no odlučio sam ipak igrati još godinu dana i dobro je ispalo - kazao je trenutačno 181. tenisač svijeta.

Koliko je to bila dobra odluka potvrđuje i njegov ATP renking. Naime, lani u ovo vrijeme bio je 596. na ATP ljestvici.

Trebamo uživati u tenisu

Nastupi za reprezentaciju za 27-godišnjeg Slavonca s adresom u talijanskom Busseru vrhunac su karijere.

- Zasad jesu, ali ne mislim na tome stati - rekao je Galović kojemu je Davisov kup, uz natjecateljski dio, prilika i da upozna domovinu.

- Zadnji put sam u Hrvatskoj igrao prije tri-četiri godine na ATP turniru u Umagu. U Slavoniji nisam dugo bio i ovo mi je prilika da upoznam druge hrvatske gradove i drugu stranu Hrvatske, za što prije nisam imao ni vremena ni novca - iskreno je priznao.

Inače, zanimanje za susret Davisova kupa između Hrvatske i Kanade očekivano je veliko, iako ne poput onoga prije godinu dana kada je u Osijeku gostovala Španjolska i kada je 3000 ulaznica razgrabljeno u samo 24 sata. Ulaznica još ima, no pitanje je hoće li ih biti i sutra. 

Komentara 2

Avatar southman
southman
09:14 30.01.2018.

Sada zovete navijače, a u finalu Davis cup-a ste zvali sponzore !?

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
09:04 30.01.2018.

Uvozimo radnike jer su ljudi otišli van, uvezite i navijače, nemaju slavonci za ulaznice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije