Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZI IZ HAJDUKA

Marin Brbić: Imao sam plan do 2019., sada se plašim krize

Brbić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
08.04.2016.
u 19:04

– Kada sve zbrojim, realno gledajući, ako se sve ostvari, Hajduku će poslije mene na računu ostati desetak milijuna kuna. Tu ne ubrajam dug prema Gradu, koji iznosi oko 24 milijuna kuna, a bili smo blizu dogovora da taj novac prebacimo kao ulaganje Grada u budući Hajdukov kamp – rekao je Brbić.

U rukama debela knjiga “Plan i program rada 2016.-2019.”, po pogledu se vidi da još vlada nevjerica, da ne vjeruje da više nije predsjednik uprave Hajduka. Gotovo četiri godine trajala je vladavina Marina Brbića, “pometen” je u jednom danu, trenutku... Ispred njega hrpa papira, dokumenata, brojke iznosi kao na traci.

– Kada sve zbrojim, realno gledajući, ako se sve ostvari, Hajduku će poslije mene na računu ostati desetak milijuna kuna. Tu ne ubrajam dug prema Gradu, koji iznosi oko 24 milijuna kuna, a bili smo blizu dogovora da taj novac prebacimo kao ulaganje Grada u budući Hajdukov kamp – rekao je Brbić.

Kad sam došao, bio je kaos

Vratio se Brbić u 2012. godinu, u srpanj.

– Kad sam dolazio, klub je imao dug od 101 milijun kuna, zbog neplaćanja ga je suspendirao Hrvatski nogometni savez, na pripremama smo igrali u markerima, plaće su zaposlenicima kasnile pet mjeseci, igračima tri mjeseca, vjerovnici su prijetili, sponzora gotovo da i nije bilo... Iskreno, tada je u klubu vladao kaos. Neću ni spominjati da sam zatekao 110 sudskih sporova, danas ih je ostalo još sedam, a s 1. travnja ove godine Hajduk više ne duguje nijednu plaću – izvukli smo neke detalje iz Brbićeva ekspozea o tome što je sve napravio u svom mandatu.

O novcu i tim dugovanjima može se razgovarati, Brbić je imao pripremljen dogovor s jednom bankom, koja je Hajduku idućih mjeseci trebala isplatiti vrijednost odrađenog transfera Andrije Balića u Udinese, a ona bi se naplaćivala kako bi stizale dogovorene rate.

Ne znam što će sada biti s tim – kaže Brbić.

Svi njegovi planovi, sažeti u planu i programu rada, sada stoje. Projekti Hajdukova kampa i muzeja, to su bile dvije stvari za koje je Brbić već napravio velike korake, valjda će se, nada se bivši predsjednik uprave bijelih, nastaviti. Neki drugi planovi, primjerice onaj o Saši Bjelanoviću kao šefu tridesetak skauta, sada ostaju u zraku.

– Od komercijalnog poslovanja, kada sam došao, imali smo prihod od 10 milijuna kuna, prošle godine to je bilo 29 milijuna kuna. Za ovu godinu imat ćemo dva milijuna više. Pa mi smo planirani budžet za 2016. već sada prebacili za dvadeset posto. A zamislite, jedan član NO-a rekao mi je da to ne valja, da nisam dobro planirao jer plan se smije prebaciti 3 do 5 posto. Odlazim miran, Hajduk je financijski stabilan, toliko da ovo ljeto ne treba prodavati igrače. Odnosno, u planu smo imali prodaju Kalinića i Sušića, koji su tu već dosta, a odlučili smo da ni pod koju cijenu nećemo prodavati Vlašića – rekao je Brbić.

I dalje Brbiću nije jasno zbog čega je smijenjen, odnosno zbog čega mu je izglasano nepovjerenje.

– Moja je smjena napravljena bez argumenata i činjenica. Kažu da nisam imao viziju, ali ja je imam. Uostalom, 16. prosinca 2015. jednoglasno je usvojen budžet za 2016. i ne znam što se to, osim izgubljene utakmice u kupu s Dinamom, promijenilo u ova tri mjeseca. Razočaran sam... – izlagao je Brbić.

Paladino ga je nagovorio

Prisjetio se kako ga je Josip Paladino nagovorio da se javi za drugi mandat, otkrio da mu je novi predsjednik NO-a Slaven Marasović nudio da bude financijski direktor.

– Nabacio mi je to kao mogućnost, rekao sam da to ne vidim kao dobro rješenje. Iskreno, plašim se krize rukovođenja u Hajduku, može se naslutiti da dva većinska vlasnika, mislim na Grad i tvrtku Tommy, nisu za smjene, a oni imaju oko 80 posto vlasništva – kaže Brbić.

S njim je bio i Goran Vučević, bivši sportski direktor, koji je pokupio svoje stvari iz ureda.

– Još sam pod šokom, nevjerojatno je da se ovo dogodilo. Trener Burić kazao je Nadzornom odboru da je sve ovo kao da su mu uzeli lijevu i desnu ruku – kazao je Vučević.

>> Zdravko Mamić: Nisam bio u dobrim odnosima s Brbićem, ali on je bio Hajdukov spasitelj

Komentara 16

ZD
Zdravkecmali
20:29 08.04.2016.

Festival demokracije..nekad da a nekad uzme. Brba &gogi u šoku. Hahaha. Cirkus kolorado se nastavlja

ZD
Zdravkecmali
21:04 08.04.2016.

Odlazi šef recepcije i legenda Barcelone B. Bit ce manje smijeha ali tko zna, možda nam dođu još smijesniji klaunovi. Sa klubom iz Splita se nikad ne zna

Avatar tgprisoje
tgprisoje
20:34 08.04.2016.

Šteta strašan barba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije