Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni EP

Marić: Jedva čekam dvoboj sa Srbijom pred 7.000 navijača

Marino Marić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/4
25.06.2017.
u 14:30

Mara prilično dobro hvata lopte na crti, prvi je u kontri i još sjajno igra u obrani. No, ozljeda ga je zaustavila i nije otišao u Francusku. Ali, sad je tu, spreman za EP u Hrvatskoj

Marino Marić trebao je biti prvi naš kružni napadač na SP-u u Francuskoj u siječnju početkom ove godine. Nije tajna da je bivši izbornik Željko Babić upravo na njemu gradio dosta taktike u napadu sedam na šest. Jer, Mara prilično dobro hvata lopte na crti, prvi je u kontri i još sjajno igra u obrani. No, ozljeda ga je zaustavila i nije otišao u Francusku. Ali, sad je tu, spreman za EP u Hrvatskoj.

– Samo da ne bude nova ozljeda. Opet, konkurencija na mjestu kružnog napadača trenutno je jako velika. Tu su povratnici Vori i Sulić, pa Kozina, Musa, ja. No, dobro je da je jaka konkurencija – priča Marić.

I sljedeće sezone Marino ostaje u njemačkom Melsungenu.

– Doveli smo nekoliko kvalitetnih igrača. Lani smo završili sedmi, a u novoj sezoni napadamo četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Kako vam se čini naš ždrijeb skupine na Europskom prvenstvu?

– U svakom slučaju zanimljiva skupina. Sve tri reprezentacije su jako dobre. Srbija se vratila na veliku scenu nakon što h nije bilo na Igrama u Riju i Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Švedska je jako opasna, igraju brz, moderni rukomet. Svi njihovi igrači prve postave igraju u jakim klubovima, imaju sjajne šutere, ali i vratare. Sa Islandom valjda svaki put igramo na Europskom prvenstvu. Ali ih i svaki put pobjeđujemo pa valjda neće ni sada biti drugačije – istaknuo je Marić.

Skupinu igramo u Splitu?

– Jedva čekam zaigrati pred 7000 navijača. Utakmica sa Srbijom bit će nešto posebno, u to sam uvjeren – istaknuo je Marić.

Njegov kolega s crte, ali iz reprezentacije Srbije, Rasto Stojković, ovako razmišlja nakon ždrijeba:

– Nismo imali sreće u ždrijebu. Jako teška skupina, ali naša prilika su susreti s Islanđanima i Šveđanima. S njima se možemo ravnopravno nadmetati. S Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo skupine, već i čitavog EP-a. Vidim ih u finalu s Francuzima. Oni će sigurno biti motivirani da nam uzvrate za poraz u polufinalu EP-a 2012. u Beogradu. Pretpostavljam da će atmosfera biti predivna. To su utakmice zbog kojih vrijedi igrati i baviti se sportom. U takvim utakmicama se postaje igrač, u sportskom i psihološkom smislu – rekao je Rastko.

Komentara 9

ĆI
ćirko
16:59 25.06.2017.

u rukometu i fudbalu ste bolji,zato nema razloga za strah.mi vas punimo u vaterpolu i košarci..

CM
Cile_Mile
15:32 25.06.2017.

Srbija je u glavama svih, kao da drugo ne postoji.

GV
golub Vaso
22:25 25.06.2017.

jadna država u kojoj se dvorana puni zbog razloga koji sa sportom veze nemaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije