Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE PROPALO

Evo kako je Interov trener podvalio Marcelu Brozoviću

01.02.2018.
u 10:20

Interu je u posljednjem trenutku propalo dovođenje Argentinca Javiera Pastorea iz PSG-a pa je uspaničeni Spalletti brže-bolje naredio čelnicima kluba da ne smiju prodati Brozovića

Dramatičan kraj zimskog prijelaznog roka za našeg reprezentativca, 25-godišnjeg Marcela Brozovića, ponovno nije donio priželjkivani rasplet – odlazak iz Intera. Iako se još preksinoć činilo da je Brozović jednom nogom u Sevilli, jučerašnji dan donio je potpuni preokret.

Gdje je i zbog čega zapelo? Samo zbog Interova trenera, u ovom slučaju izrazito nekorektnog Talijana Luciana Spallettija.

1/5

Naime, još početkom siječnja Spalletti, koji baš ne šmeka Brozovića, pristao je na njegovu prodaju smatrajući očito da mu više nije potreban, no jučer se iznenada predomislio i sve stopirao, u trenucima kada je Marcelo već imao spakirane kofere i rezerviran let za Sevillu.

Čak se bio i čuo s trenerom Seville Vicenzom Montellom, koji mu je najavio da ga vidi kao pojačanje za proboj u vrh Primere i za bitku u Ligi prvaka, u kojoj Španjolce čekaju sudari s Manchester Unitedom.

Propao im Pastore

Na žalost za Brozovića, Interu je u posljednjem trenutku propalo dovođenje Argentinca Javiera Pastorea iz PSG-a pa je uspaničeni Spalletti brže-bolje naredio čelnicima kluba da ne smiju prodati Brozovića.

I što sad? Znači li to da će Spalletti našemu igraču na proljeće dati veću minutažu (trenutačno je tek 12. po broju odigranih minuta u Interu ove sezone) ili će forsirati svoje mezimce Vecina, Gagliardinija i Borju Valera, kao i novopridošlog Brazilca Rafinhu iz Barcelone, također igrača sredine terena?

U svakom slučaju, Marcelo bi u Sevilli sigurno imao neusporedivo bolju situaciju u ključnim trenucima sezone, kada se dijele i dresovi u prvih 11 hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Od ljudi bliskih Brozoviću doznajemo kako ga jučerašnji šokovi nisu poljuljali i kako, flegmatičan kakav jest, nije nimalo psihički potonuo. Unatoč nesklonom mu treneru, odlučan je nastaviti svoju borbu u Interu i dokazati da je u toj konkurenciji još uvijek najbolji vezni igrač.

Tako su od hrvatskih reprezentativaca u ovom prijelaznom roku profitirali samo Slavonci Domagoj Vida i Matej Mitrović, transferima u Beşiktaş, odnosno Club Brugge. Obojica imaju zajamčena mjesta na Dalićevu popisu za Rusiju.

U najnezavidnijoj poziciji i dalje je Tin Jedvaj, koji je izgubio poziciju u Bayeru, ali trener Herlich nije ga pustio na posudbu u Dinamo. Neustrašivi Tin također se bori za izbornikovu naklonost i možda zapravo i ne bi trebao biti sporan jer je jedina alternativa Šimi Vrsaljku na poziciji desnog braniča.

Novi rekord Engleza

Zimski prijelazni rok donio je drugi najveći transfer u povijesti nogometa, prelazak Brazilca Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu za vrtoglavih 120 milijuna eura. Tako je katalonski div već potrošio 222 milijuna eura koliko je ljetos zaradio prodajom Neymara, jer je već kupio Francuza Dembelea iz Borussije Dortmund za 105 milijuna eura. S tim dvojcem Barcelona postaje najveći favorit za osvajanje Lige prvaka. Prva prepreka na tom put bit će joj Chelsea...

Zanimljivo, ranjeni Real Madrid u zimskom prijelaznom roku nije kupio nijednog igrača, dok je gradski suparnik Atletico uložio golem novac u vraćanje Diega Coste.

Očekivano, najviše su ove zime kupovali Englezi, gdje su opet u modi bili – bekovi. Tako je Liverpool uložio nezamislivih gotovo 80 milijuna eura u Nizozemca Van Dijka i s njim odmah kod kuće ispao iz FA kupa od – WBA.

I Guardiola nastavlja bjesomučno gomilati skupocjene braniče pa si je sada priuštio 23-godišnjeg stopera Athletico Bilbaa Aymerica Laportea za čak 65 milijuna eura. Dolaskom Laportea u City broj Španjolaca u Premijernoj ligi narastao je na čak – trideset.

Ako proberemo najbolje od njih, dobijemo impresivnu španjolsku reprezentaciju: De Gea – Bellerin, Laporte, Moreno, Marcos Alonso – Fabregas, Herrera – Mata, David Silva, Pedro – Morata.

U brojnim razmjenama igrača, s Manchester Unitedom i Chelseajem, Arsenal je izgubio Sancheza i Girouda, ali dobio je Armenca Mkhytarjana, zadržao Özila (potpisao novi rekordan ugovor za 350.000 funta tjedno) i kupio munjevitog Gabonca Aubameyanga iz Borussije Dortmund za 63,75 milijuna eura.

Kada su topnici objavili ovaj transfer, Englezi su i službeno dostigli novi rekord siječanjske potrošnje od čak 370 milijuna eura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije