Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Marcelić: Moramo obraniti domaći bazen!

Mladost - Jug
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
19.05.2019.
u 00:30

Gospari u hrvatskim finalima vode s 8:6, a žapci su posljednji put osvojili naslov 2008. pod vodstvom legendarnog trenera Ozrena Bonačića

Jug vodi s 2:0 u pobjedama u finalu doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka i danas u 16 sati na Savi, teniskim rječnikom rečeno, ima prvu od tri meč-lopte. No, Mladost želi iskoristiti domaći bazen da finalni niz barem produlji, dakle da ne dopusti Jugu da kao i lani slavi na zagrebačkom bazenu (3:1). Vidjet ćemo koji će se od ta dva scenarija obistiniti, ali ono što sigurno znamo jest da nas očekuje još jedan praznik vaterpola, finale kakav još ima malo koja zemlja na svijetu.

Kad su međusobna sučeljavanja u hrvatskim finalima u pitanju, gospari su nešto uspješniji: dobili su osam od dosadašnjih 14 finala ta dva kluba, dok su žapci slavili u šest finala. I još uvijek se nadaju da bi mogli i u sedmom, da bi mogli povratiti hrvatsku krunu koju su posljednji put osvojili 2008. godine pod vodstvom legendarnog trenera Ozrena Bonačića. 

- Na žalost, pali smo u taj zaostatak za Jugom od 0:2, ali ne predajemo se. Pokazali smo da se možemo nositi s jugašima, a u ova dva finalna dvoboja prevagnulo je njihovo iskustvo u igranju takvih utakmica. No, sad moramo obraniti domaći bazen i nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Nemamo više što kalkulirati, idemo na njih iz svih oružja pa kako završi - ističe vratar i kapetan Mladosti Ivan Marcelić, jedan od najjačih aduta momčadi Zorana Bajića. On pak svoj optimizam gradi na drugoj utakmici finala, odigranoj u Gružu, u kojoj je Mladost izgubila s minimalnih 9:10 te primila samo jedan pogodak iz igre, dakle kad nije bilo isključenja. 

I Dubrovčani siplju komplimente ovosezonskoj Mladosti koja ih već uspjela nadjačati u Regionalnoj ligi. No, hrvatsko je prvenstvo, kažu, nešto drugo.

- Mladost je ove sezone povećala širinu a kod nas se broj kvalitetnih igrača možda i malo smanjio u odnosu na prethodnu sezonu. Zagrepčani imaju Radua, jednoga od najboljih sidraša kojega znam, imaju Marcelića, ali i još neke igrače. Imaju puno oružja na koja moramo paziti - napominje Jugov trener Vjekoslav Kobešćak, i sam dijete Mladosti. 

Ako volite kvalitetan vaterpolo, onda svakako dođite danas u 16 sati na bazen uza Savu. Ulazak je i ovaj put besplatan, a tko ne može doći na bazen, utakmicu može pogledati u izravnom prijenosu na HTV-u 2.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije