Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE ISTRAGA

Maradonina medicinska sestra priznala: Nisam bila uz njega

ITA, Serie A, SSC Napoli vs AS Roma
EXPA/PIXSELL
02.12.2020.
u 08:52

Uz Maradonu su u 24-satnoj njezi trebali biti jedan specijalist i medicinska sestra i iako je prva priča za javnost bila kako ga je medicinska sestra stalno provjeravala, to pak nije istina

Diego Maradona je preminuo u 61. godini života nakon burnog života, bolesti i veličanstvene nogometne karijere. Službeni uzrok je akutni plućni edem, ali tu nije kraj. 

Pokrenuta je istraga kako bi se doznao točan uzrok njegove smrti i postoji li koji konkretni krivac za to što nitko nije na vrijeme reagirao i pomogao Maradoni koji se kod kuće oporavljao od operacije koju je imao na mozgu.

Nakon njegove smrti u srijedu 25. studenog, državno tužiteljstvo u Argentini pokrenulo je istragu i naredilo pretres kuće njegovog osobnog doktora Leopolda Luquea koji je pod istragom zbog sumnje na moguće ubojstvo iz nehaja, no on tvrdi da je samo kriv za to što je Maradoni prekomjerno pomagao, a da ga Diego nije slušao, da ga se nije moglo natjerati na rehabilitacije zbog droge i alkohola.

Osim toga, uz Maradonu su u 24-satnoj njezi trebali biti jedan specijalist i medicinska sestra, ali to nije bilo tako. Diego je umro u snu.  Iako je prva priča za javnost bila kako ga je medicinska sestra stalno provjeravala, to, čini se, nije istina.

Medicinska sestra je u konačnici priznala da je lagala kako bi zaštitila tvrtku za koju radi te da nije provjerila Diega ujutro na dan smrti, što dovodi do sumnje da je Maradona bio bez liječničkog nadzora 12 sati, kao što je i tvrdio njegov odvjetnik Matias Morla.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
Ludwik
09:11 02.12.2020.

Maradona je bio legenda, svaka cast... Ali prozivati medicinsko osoblje zbog njegove smrti stvarno je degutantno uzimajuci u obzir da je godinama gotovo pa lopatom konzumirao drogetine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije