Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARGENTINA IZVUKLA 2:1

Maradona junaku Palermu na klupi: Ulazi i riješi to!

Diego Armando Maradona
Reuters
11.10.2009.
u 02:47

Susret Argentine i Perua, u kvalifikacijama za SP 2010., pokazao je svu ljepotu nogometa i neizvjesnost do posljednje sekunde. Na kraju je slavila Argentina sa 2:1 i došla do četvrtog mjesta u kvalifikacijama.

Peru je imao veliku priliku dodatno zagorčati život velikom Diegu Armandu Maradoni. Nakon što je u drugoj minuti nastavka susreta Vargas pogodio argentinsku prečku, sljedeći napad je donio pogodak domaćina.

Aimar je odlično proigrao Higuaina, a napadač Real Madrida iskosa matirao peruanskog vratara Butrona.

Peru je mogao izjednačiti u 57. minuti, ali nakon što je Romero obranio udarac Fana, lopta je možda udarila u ruku Insuaa, ali sudac nije mislio kako je Peru u toj situaciji zaslužio udarac s bijele točke.

U 65. minuti Prado je ubacio za Fana, koji je već počeo slaviti, ali je u posljednjem trenutku uklizao Schiavi i iznenadio peruanskog napadača.

Kada je u 74. minuti počela padati kiša, činilo se da će se susret morati prekinuti, međutim, bolivijski sudac Ortube prosudio je da se može nastaviti igrati. Do kraja susreta svaka lopta odigrana po zraku zbog jakog vjetra je mijenjala smjer, a po podu je kiša onemogućavala razvijanje pas igre.

Međutim, na isteku 89. minute šok za domaćine priredio je Hernan Rengifo! Peruanci su kombinirali po desnoj strani kaznenog prostora, ubačaj je završio na drugoj strani kod Vargasa koji ubacuje ponovno, ovaj put na pet metara, gdje je najviši Rengifo i Maradona je bio na koljenima.

- Upadaj na teren i riješi to! - rekao je Diego Maradona Martinu Palermu, 36-godišnjem centarforu Boca Juniorsa, uvodeći ga u igru početkom drugog poluvremena utakmice protiv Perua.

Ono što se dogodilo u drugoj minuti nadoknade Argentinci su već prozvali "Božjom minutom". Posljednji napadi odveli su skoro sve Argentince u peterac gostiju, lopta je došla do Heinzea, koji oštro puca sa 14 metara, a potpuno sam na drugoj stativi se našao Martin Palermo, koji podmeće nogu i šalje cijeli stadion kao i izbornika Maradonu u pravi delirij.

- Čudo Svetog Palerma produžilo nam je život u kvalifikacijama. Sam "Bradati" (Bog, op. a.) spustio se večeras na stadion Rivera - kazivao je nakon utakmice zanosom vjerskog fanatika 49-godišnji izbornik Argentinaca, koristeći kršćansku ikonografiju na koju je već naviknuo argentinsku javnost.

Maradonino slavlje bacanjem na prsa umalo je u posljednjoj sekundi uništio Vargas, koji nevjerojatnim udarcem nakon kretanja s centra, umalo iznenađuje Romera, ali lopta je ipak završila na okviru gola.

- Ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu - rekao je heroj argentinske pobjede Martin Palermo nastavivši:

- Tijekom karijere događale su mi se raznorazne stvari. No, ide mi sve bolje. Teško sam se ozljeđivao, bio sam izvan reprezentacije deset godina, no moja mi je karijera donijela više lijepih negoli ružnih trenutaka. Ovo je bio nevjerojatan trenutak, koji nikad neću zaboraviti.

Komentara 4

GB
gradimir.b
06:52 11.10.2009.

jel se to meni čini ili je to Palermu u ofsajdu, i to dobrom

ĐE
đenpa
08:55 11.10.2009.

Ako i je Palermo zabio iz zaleđa, neka je! Kakvo bi to bilo svjetsko prvenstvo sa Srbijom, a bez Argentine!

MA
Markoc
13:35 11.10.2009.

Kakvo zaleđe šta vi ljudi nevidite pored zdravih očiju.Pogledajte malo bolje da se nakon udarca lopta odbija od nekog i u tom trenutku nije zaleđe a pri prvom udarcu možda i je al lopta nedolazi do Palerma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije