Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Manuel Štrlek s Veszpremom izborio finale

Veszprem
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
01.06.2019.
u 17:38

Veszprem je do pobjede predvodio sjajni Petar Nenadić s 12 golova iz 14 pokušaja, Dragan Gajić je zabio pet, a Štrlek i Mate Lekai po četiri gola

Rukometaši Veszprema pobijedili su Kielce u prvom polufinalu Lige prvaka čija se završnica igra u Areni Köln. U reprizi finala iz 2016. godine Veszprem je pobijedio sa 33:30.

Mađarima će ovo biti četvrto finale, ali do sada nijedno nisu pobijedili. Poraženi su 2002., 2015. i 2016. godine. Bila bi to lijepa priča da se od rukometne karijere pobjedom u finalu oproste dvije legende – Laszlo Nagy (38 godina) i Momir Ilić (37 godina).

U finalu ćemo gledati i našeg Manuela Štrleka, koji već ima jednu osvojenu Ligu prvaka, s Kielcom 2016. godine. Tata (Talant) i sinovi (Alex i Daniel) Dušebajev morat će tražiti utjehu u susretu za broncu.

Sjajno su Mađari otvorili utakmicu, poveli s 4:0, no ubrzo su Poljaci stigli i prestigli rezultat. Za Veszprem je sve bilo idealno dok se nije ozlijedio vratar Arpad Šterbik.

Do tog trenutka imao je devet obrana od 16 udaraca, što je sjajnih 56 posto. Ozlijedio ga je, naravno ne namjerno, naš Marko Mamić. Naime, naš reprezentativac istrčao je jednu kontru i tijekom postizanja pogodaka nagazio je na Šterbikovu nogu.

U prvom poluvremenu najbolji igrač Veszprema bio je Manuel Štrlek, koji je postigao četiri pogotka, bez ijednog promašaja. Kod Kielca Luka Cindrić odigrao je loše poluvrijeme.

Nije postigao nijedan pogodak, a šutirao je četiri puta. Imao je tek jednu asistenciju i tri izgubljene lopte. Mamić je igrao samo u obrani, ali je iz dvije kontre uspio postići dva pogotka.

U drugom poluvremenu Veszprem je ostao bez još jednog ključnog igrača. U devetoj minuti Slovenac Blagotinšek, jedan od najboljih obrambenih igrača Veszprema, zaradio je izravni crveni karton nakon što je dlanom zakvačio Kuleša po licu.

Dvije minute nakon toga Kielce se odlučuje na igru u napadu bez vratara i začas dobivaju tri pogotka u praznu mrežu i Veszprem dolazi na plus četiri (22.18).

Bez obzira na vodstvo, nevoljama Veszprema nema kraja jer se ozlijedio i Nagy (rame). Luka Cindrić konačno ubacuje u višu brzinu i postiže pet brzih pogodaka. Ali, na drugoj strani razigrao se Nenadić (12 pogodaka) i, zahvaljujući njemu, Veszprem je održavao prednost.

Najefikasniji kod Veszprema bili su Nenadić (12) i Gajić (5), dok je hrvatski rukometaš Manuel Štrlek postigao četiri, sva četiri u prvom poluvremenu.Za Kielce najefikasniji su bili Dušebajev (7), Karalek (5) i Cindrić (5). Mamić je dodao dva, a Filip Ivić nije dobio priliku na vratima. 

>> Nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici pogledajteu videu na vrhu teksta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije