Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prekrojavanje momčadi

Mandžukić mora na krilo, u vrh Kramarić!

Andrej Kramarić
Marko Prpić/Pixsell
27.10.2009.
u 08:20

- Po meni bi uvijek igrao mladi Kramarić prije Papadopoulosa jer je življi, opasniji za gol. I Mandžukić mora bolje, ali na boku - smatra Milivoj Bračun.

Anderlecht, Varteks, Lokomotiva i Cibalia pokazali su da Jurčićev Dinamo teško, gotovo nikako ne može igrati protiv kvalitetno postavljene obrane, protiv "bunkera". Iako su u nedjelju plavi stvorili nekoliko kolosalnih prilika, lopta nije željela u mrežu. Gol je postignut iz kaznenog udarca.

- Mislim da je u nedjelju najveći problem u igri bio to što modri nisu od prvog trenutka bili 100 posto u utakmici, mislili su da će Cibalia ipak biti lakši zalogaj - komentirao je jučer Milivoj Bračun, bivši Dinamov igrač i trenutačno trener bez posla.

Vi ste kao trener znali igrati defenzivno, bili ste poznati po bunkerima?

Bunker pada na boku
- Pa nije ovo rat, odavno nema bunkera - zezao se Bračun te dodao:

- Igrati dobru obranu i iz nje tražiti protunapad legitiman je dio igre. Nije atraktivan, ali tako se mora igrati protiv kvalitetnijih momčadi. Mršić je s Cibalijom pokazao da je obrana moguća kada obrambeni i defenzivni vezni stoje blizu igrača, kada je cijela momčad u plitkoj formaciji - rekao je Bračun.

Kako Dinamo mora igrati da bi riješio taj problem?

- Pogrešno bi bilo reći da bunker probijaju napadači, da ga je moguće slomiti u igri jedan na jedan. To je teško bez igre cijele momčadi, bez agresivnih bočnih igrača.

Gdje vidite najveće probleme u Dinamovoj igri?

- U igri na lijevom boku, a zasad i ne vidim da će se tu nešto bitno promijeniti.

Odgovoriti na agresiju
Jurčić ima što ima, bira li dobro?

- Po meni bi uvijek igrao mladi Kramarić prije Papadopoulosa jer je življi, opasniji za gol. I Mandžukić mora bolje, ali na boku.

U nedjelju je veliki derbi, kako vidite modre u Splitu?

- Bit će im lakše, samo moraju odgovoriti na agresiju koju očekujem kod Splićana.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
12:17 27.10.2009.

Ili se Bračun nije dobro izrazio ili ga autor članka nije dobro interpretirao jer pojam \"krilo\" u nogometu ima drugo značenje nego \"bok\". Mandžukić je napadač i kao takav može s bočne pozicije ići prema golu ali u tome slučaju on nikako nemre igrat ono kaj se veli \"krilo\". Krilni igrači se daleko više vraćaju nazad i sudjeluju u igri vezne linije, ubacuju se i u napad ali se od njih prvenstveno očekuje ubacivanje kvalitetnih lopti pred gol, tj. na napadače !!! U konkretnom slučaju ak dešnjaka kao što je on staviš na lijevu stranu onda ti on više niti nije klasično krilo. No možda je ipak skrivena poruka u onom dijelu teksta \"trenutačno trener bez posla\" !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije