Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Torino proključao

Mandžukić i Alves odveli Juventus u deveto finale, Subašić spriječio tragediju Monaca

Juventus - Monaco
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
09.05.2017.
u 22:57

Navijači su uoči početka priredili upečatljivu koreografiju s porukom 'vrijeme je za Cardiff', a njihovi miljenici uslišali su im želju te slavili sa 2:1 (ukupno 4:1).

Rijetki su uoči večerašnjeg uzvrata polufinala Lige prvaka vjerovali kako Monaco može napraviti podvig u Torinu i izbaciti Juventus. Stara dama slavila je u prvom susretu u kneževini sa 2:0 potvrdivši kako spektakularno zaustavljanje Barcelone u četvrtfinalu nije bilo slučajnost.

Momčad Massimiliana Allegrija igra zaista fenomenalno, a tako je bilo i u uzvratnom okršaju s mladim francuskim sastavom na dupkom ispunjenom torinskom zdanju (40 tisuća gledatelja). Navijači su uoči početka priredili upečatljivu koreografiju s porukom 'vrijeme je za Cardiff', a njihovi miljenici uslišali su im želju te slavili sa 2:1 (ukupno 4:1). Tijek utakmice pogledajte ovdje.

Posebno dojmljivo bilo je prvo poluvrijeme, prilike domaćih redale su se kao na tekućoj vrpci, a Monaco je od prave tragedije spasio raspoloženi Danijel Subašić.

Između 15. i 28. minute Stara dama imala je čak pet prilika, no Dybala, Higuain, Pjanić i dvaput Mandžukić nisu uspjeli savladati Subu.

Ipak, Juve je poveo u 33. minuti. Bila je to brza akcija talijanske momčadi. Dybala je dao Alvesu koji je ubacio, a Mandžo je pucao glavom. Subašić je obranio, ali lopta se odbila do hrvatskog napadača koji je zakucao pod gredu. Mandžukić je strastveno proslavio pogodak, a domaći tifozi, grleći ga, umalo su mu rastrgali dres. Mandži je to bio drugi pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Nije tu bio kraj nasrtajima Juventusa, ali Monaco je u 44. minuti bio blizu izjedančenja. Mendyju je nedostajalo nekoliko centimetara da nakon ubacivanja pospremi loptu u mrežu.

Juventus - Monaco
1/11

Kazna je uslijedila minutu kasnije. Subašić je boksao loptu nakon kornera, a Dani Alves volejem sa ruba šesnaesterca rasparao je mrežu. Na tribinama je nastao delirij jer bilo je jasno kako su crno-bijeli izborili deveto finale Lige prvaka.

Francuzi su ipak uspjeli postići počasni pogodak, i to u 69. minuti. Moutinho je prošao po lijevoj strani i dao pred gol gdje Mbappe pogađa iz blizine.

Bio je to prvi pogodak kojeg je Juventus primio u doigravanju Lige prvaka ove sezone. A Buffon je u ovom natjecanju kapitulirao nakon 594 minuta.

Zanimljivo kako je Mbappe trebao u tim trenucima napustiti igru, već se pripremala zamjena, a Lemar je čekao spreman za ulazak u igru. Nadareni napadač ovako je sa 18 godina i 140 dana postao najmlađi strijelac u polufinalu Lige prvaka.  

Dodajmo i kako je Mbappe dvije minute prije pogotka opasno zaprijetio, ali je iskusni Buffon nogom zaustavio njegov pokušaj.

Subašić je odigrao cijeli susret za Monaco baš kao i Mandžukić za Juve, a u samoj završnici dobio je žuti karton. 

Finale će se u Cardiffu igrati 3. lipnja, a Juve čeka pobjedinka ogleda Reala i Atletica.

JUVENTUS - MONACO 2:1

JUVENTUS: Buffon - Barzagli (Benatia, 85), Bonucci, Chiellini - Dani Alves, Khedira (Marchisio, 10), Pjanić, Alex Sandro - Dybala (Cuadrado, 54), Higuain, Mandžukić.

MONACO: Subašić - Raggi, Jemerson, Glik, Sidibé - Mendy (Fabinho, 54), Bakayoko (Germain, 78), Moutinho , Bernardo Silva (Lemar, 69)- Falcao, Mbappé

Komentara 4

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:09 09.05.2017.

Bravo Mandza!Prije par tjedana ste pisali kak ništa ne valja,star je itd....Mandza je ljudina!

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:51 10.05.2017.

Mandžukić je igrač koji igra srcem a jak je i u fizičkom duelu. Ne samo da ima volju i osjećaj za gol već pokazuje osobine koje napadači nemaju, a to je ekipni doprinos na cijelome terenu. Vrlo je koristan igrač,, koji je u stanju igrati i u prednjem polju svoje obrane. A sjetim se uvijek kako je natovaren došao u pomoć poplavljenoj Slavoniji i to nekoliko puta. Sve čestitke gospodinu Mandžukiću!

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
23:09 09.05.2017.

Bravo Mandza!Prije par tjedana ste pisali kak ništa ne valja,star je itd....Mandza je ljudina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije