Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANDŽIN OPROŠTAJ

Mandžo, hvala za sve! Podvig iz 2014. zauvijek ostaje zapisan

Mario Mandžukić
Foto: Igor Kralj/Reuters/Pixsell
1/7
14.08.2018.
u 17:49

Za reprezentaciju je zabio dva hat-tricka i to San Marinu i Kosovu. Triput je bio i kapetan reprezentacije, u utakmicama protiv Gibraltara, Finske i Sjeverne Irske.

Mario Mandžukić drugi je u nizu vatrenih koji je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio reći zbogom reprezentaciji. Prethodno je to napravio Vedran Ćorluka.

Mandžina odluka o povlačenju ipak je pomalo iznenađujuća, jer još u Rusiji je rekao da planira igrati tri, četiri godine vrhunskog nogometa. No, iz reprezentacije je odlučio otići na vrhuncu, nakon osvojenog srebra u Rusiji.

Iza Mandžukića je 89 nastupa za reprezentaciju i 33 gola. Za vatrene je debitirao 17. studenog 2007. u porazu od Makedonije 0:2, a prvi gol je zabio 10. rujna 2008. u porazu 1:4 od Engleza.

>> Pogledajte i po čemu ćemo pamtiti Mandžinu karijeru u vatrenima

Zabio je Mandžo mnoge važne golove, Talijanima, Turcima, Srbima, Ircima, Gruzijcima, Islanđanima, Fincima. 

Na velikim natjecanjima igrao je četiri puta, iza njega su dva Eura i dva Svjetska prvenstva. U prvom nastupu na velikim natjecanjima, Euru 2012., odmah je zabio dva gola i to u pobjedi nad Irskom. Dvije godine kasnije u Brazilu s dva gola Kamerunu postao je prvi Hrvat koji je na utakmici SP-a zabio dva gola.

Za reprezentaciju je zabio dva hat-tricka i to San Marinu i Kosovu. Triput je bio i kapetan reprezentacije, u utakmicama protiv Gibraltara, Finske i Sjeverne Irske.

No, sad je to dio povijesti, jedna velika vatrena karijera došla je svome kraju, na svom vrhuncu! Šteta, no Mandžo hvala ti za sve...

Mario Mandžukić
1/27

 

Komentara 25

MK
mksdk
18:35 14.08.2018.

Bravo Mandžo i hvala na svemu što si uradio za Hrvatsku. Neka pate svi koji su te omalovažavali.

DE
deda1234
18:18 14.08.2018.

Hvala... Bok te pozivi..

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
18:58 14.08.2018.

Onaj golčina protiv komšija jaoooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije