Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBOVI MAJSTORI

Mandalinić i Jaganjac, dvojac budućnosti

Domagoj Pavlović - Stipe Mandalinić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.10.2017.
u 19:10

Dugo je Mandalinić igrao toplo-hladno, nije se uspio zadržati kao konstanta u reprezentaciji kada ga je Slavko Goluža prvi put odveo na jedno veliko natjecanje, SP u Španjolskoj 2013. godine.

Stipe Mandalinić u odličnoj je formi. A kad je prvi šuter rukometaša PPD Zagreba u odličnoj formi, onda i klubu iz Veprinačke ide dobro. Ugradio je Stipe osam pogodaka, uz samo jedan promašaj, u pobjedu “plinara” nad Metalurgom u Skoplju (32:26) u SEHA Gazprom ligi. Čak je za jedan pogodak nadmašio najboljeg šutera Metalurga Halila Jaganjca. Što bi još bilo da je igrao cijelu utakmicu... A ovako raspoloženi Stipe trebat će zagrebašima u nedjelju kada im u goste dolazi poljska Wisla u okviru četvrtog kola elitne skupine Lige prvaka.

Prvi put Stipe protiv Wisle

Wisla nakon tri kola nema nijedan bod, izgubili su dvije domaće utakmice, ali od dva favorita skupine, Vardara i Barcelone, a treći poraz upisali su na gostovanju kod jakog RN Löwena. Zagrebaši su igrali protiv Wisle u sezoni 2015./16. U Areni je bilo 29:25 za PPD Zagreb, a u gostima 23:23. U obje utakmice nije bilo Mandalinića zbog ozljede. Igrali su zagrebaši protiv Wisle još samo jednom, 2008. godine kada su ih u skupini Lige prvaka pobijedili 34:17 u Zagrebu te 27:24 u Plocku. U to vrijeme u poljskoj momčadi igrao je mali broj stranaca, a najzvučnije ime bio je Ukrajinac Vitali Nat koji s 31 godinom već bio na zalasku karijere.

Danas u poljskoj momčadi igra deset stranaca od kojih su dvojica Hrvata – Šime Ivić i Lovro Mihić koji je upravo iz PPD Zagreba došao u Wislu. Još je jedan bivši igrač momčadi iz Kutije šibica u rosteru poljskog doprvaka – Marko Tarabochia. Ovaj 29-godišnji Zagrepčanin inače igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

– Mandalinić je povezao dvije sjajne utakmice u Skoplju. Bio je odličan protiv Vardara i još bolji protiv Metalurga. Volio bih da više igra u obrani, da bude igrač u oba pravca i bilo bi dobro kada bi ga Kasim Kamenica, trener zagrebaša, forsirao da što više igra u obrani, bez obzira na pogreške – rekao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Halil je čista pozitiva

Mandalinić će možda biti prvi lijevi vanjski reprezentacije kada u listopadu budemo igrali dvije prijateljske utakmice protiv Slovenije. Uz njega je Červar na to mjesto pozvao Mamića i Jaganjca.

– Mislim da je dolazak Jaganjca u Metalurg bio pun pogodak. Meni su obojica bila jako, jako dobra na utakmici SEHA Gazprom lige. Ono što me posebno veseli jest da Jaganjac živi rukomet 24 sata na dan. Samo ga to zanima. Čak radi neke treninge kod kuće, u sobi. S njim sam stalno u kontaktu, šaljem mu poruke o tome što bi još trebao popraviti. Dečko je čista pozitiva – istaknuo je Červar.

Dugo je Mandalinić igrao toplo-hladno, nije se uspio zadržati kao konstanta u reprezentaciji kada ga je Slavko Goluža prvi put odveo na jedno veliko natjecanje, SP u Španjolskoj 2013. godine. Sada je spreman preuzeti odgovornost i postati novi Lacković...

Ključne riječi

Komentara 3

YE
yelahiah
20:05 05.10.2017.

Najbitnije od svega je to da ga srpski lobi u riječkom rukometu(mrk zamet)nije prepoznao,namjerno,slučajno ili nemaju pojma o rukometu?? Naravno,to nećemo nikada saznati!

Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
19:17 05.10.2017.

Budućnost hrvatskog sporta je izkljućivo u mlađim bosancima koje prevaramo u instant hrvate.

ČI
čikaga
12:17 06.10.2017.

Kaj deda nije odustal ? Pored Metalurga bu vodil i ove ZVIJEZDE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije