Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedi europski ispit

Mamić: Sad idemo u Moskvu napraviti dobar rezultat

26.10.2020.
u 09:03

Zoran Mamić očekivano je izmiješao svoj sastav. Tako nije bilo nekih koji su igrali protiv Feyenoorda jučer ni na klupi

Dinamo je uspješno prošao i kroz Šibenik, slavili su plavi zasluženo 2:0 pobjedu u utakmici u kojoj su bili znatno bolji i imali niz prilika iako je dvaput zaprijetio i domaćin.

Nažalost, ovo je bila posljednja utakmica u HNL-u u kojoj je bilo gledatelja. I na Šubićevcu su zbog korone bili u ograničenom broju, a nove mjere kažu da ih do daljnjega više neće biti. Pa hvala Šibenčanima koji su došli, Funcutima koji su podržavali svoju momčad, a navijače na tribina gledat ćemo ponovno tko zna kad i tko zna gdje.

Vratili se Hajrović i Perić

Ove dvije momčadi zadnji su put igrale na Šubićevcu prije osam i pol godina, plavi su slavili s 3:0, a i tada je, kao i jučer sudio Ivan Bebek.

U ovaj susret obje su momčadi ušle s dobrim raspoloženje, Dinamo je krenuo u Europsku ligu s osvojenim bodom što sigurno nije loše, na tablici je već ostvario solidnu prednost koju je u Šibeniku imao nakanu još povećati. No, domaćini su još kako osokoljeni nakon što su pogotkom Sahitija u prošlom kolu zasluženo slavili nad Hajdukom u Poljudu. I silno su željeli “skalp” još jednog velikana, znatno jačeg od Hajduka i najavljivali su da će tražiti pobjedu protiv Dinama.

Zoran Mamić očekivano je izmiješao svoj sastav, s dosta promjena ušao je u susret protiv Šibenika. Tako nije bilo nekih koji su igrali protiv Feyenoorda jučer ni na klupi (Gavranović, Theophile), dobar dio ih je bio u pričuvi (Ademi, Stojanović, Kastrati, Majer, Gvardiol). U početnoj postavi ostali su tek Livaković, Lauritsen, Jakić i Oršić.

Po prvi put se u momčadi ove sezone našao Izet Hajrović, BiH reprezentativac je od ljeta bio u drugoj momčadi, no kako se nije pronašlo rješenje za njegov odlazak, Mamić ga je odlučio vratiti u kadar, a jučer i u sastav. Lijepo je što se nakon ozljede vraća Dino Perić i on se nakon dugo vremena našao u udarnoj postavi. Kod Šibenčana nije bilo mladog kapetana Marka Bulata zbog kartona.

Dinamo je prvi zaprijetio, jako je dobro pucao Ivanušec s 20 metara, ali je vratar Labrović uspio obraniti. Potom je Ivanušec prošao i lijepo asistirao Hajroviću koji je bio sam pred Labrovićem, ali je vratar domaće momčadi i to zaustavio.

Šibenik nije postojao do 32. minute, a onda je nakon prekida Mesa pucao glavom, sam je bio pred Livakovićem koji je sjajno obranio, a Perić onda raščistio. Blizu pogotku bio je Oršić koji je opalio s 25 metara, Labrović odbio, a Lauritsen tu odbijenu loptu nije uspio poslati u šibenska vrata. Malo prije odmora Hajrović je krasno proigrao Ivanušeca, ali ni on nije uspio svladati sjajnog vratara i jučer kapetana Šibenika koji je zaustavio i završni slabi udarac Oršića te se na odmor otišlo bez pogodaka.

Trebali smo više zabiti

U 52. minuti Burton je prema vratima, pogodio je u ruku Pandžu i nakon VAR provjere sudac Bebek dosudio je jedanaesterac za Dinamo koji je mirno realizirao Bruno Petković. Nakon toga prijetio je Hajrović, pa su Šibenčani Oršićev pokušaj izbacili s gol-crte. Šibenik je imao lijepu priliku preko Raka, ali Stojanović mu je u posljednjem trenutku uzeo loptu. Priču je Dinamo zaključio krasnom akcijom u kojoj je Majer na kraju pronašao Oršića i ovaj pogodio za 2:0 za plave. Do kraja je još Bruno Petković pogodio prečku.

– Od početka smo kontrolirali utakmicu, možda tek malo možemo žaliti što nismo postigli još pokoji pogodak, ali nije bilo lako ni igrati, na dijelovima je teren mekan, na dijelovima tvrd, visoka trava i nije bilo lako kontrolirati loptu. Malo smo rotirali momčad i ovi koji su danas dobili priliku pokazali su da se na njih može računati, no to smo znali i otprije – kazao je Zoran Mamić.

Dinamo se sad okreće Europskoj ligi i susretu u Moskvi u četvrtak kod CSKA.

– U ova četiri dana prvo ćemo se malo odmoriti, a onda pripremiti za CSKA, idemo tamo s puno samopouzdanja, nema razloga da ne vjerujemo kako možemo napraviti dobar rezultat – dodao je trener Dinama.

Ako vjeruješ u pobjedu, odigraj na Germaniji.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije